Тези от вас, които са чели официалната биография на С. Джобс и/или се интересуват по-активно от живота му, със сигурност са забелязали, че визионерът не е склонен да се ограничава в една индустрия. Макар Apple да става успешна със своите компютри, Джобс не спира дотам и прави революции при музикалните плеъри, мобилните телефони и таблетите, както и при някои от моделите за дигитална дистрибуция на съдържание. 

От книгата на Айзъксън научаваме, че iГуруто е работил дълго по телевизор и дори смята, че е измислил съвършената форма за такъв. Джобс е имал амбиции и в областта на фотографията, но досега не знаехме, че съоснователят на Apple е искал да създаде и автомобил. 

Мики Дрекслър, член на борда на директорите на компанията, споделя, че Стив е имал сериозни планове за iCar и продуктът е бил много повече от далечна мечта. Акционерът предвижда, че ако автомобилът бе станал реалност, той би бил завладял над 50% от пазара.

Не разполагаме с информация дали разработката на iCar е продължила. Тайно обаче се надяваме Apple да ни изненада приятно в близките години.