Сигурно ви е писнало от неистовото чувства на ужас, което ви обхваща всеки път, когато изпуснете телефона си. А ако резултатът от това нежелано действие е и сериозен разход за нов екран, ситуацията е просто отчайваща. Германецът Филип Френзел обаче е открил решение на този проблем. Френзел, който е инженер по образование, е изобретил „въздушна възглавница“ за телефони.

Хитрото устройство му е донесло дори награда от Германското общество по мехатроника и всъщност представлява калъф, който разполага със сензори, които усещат, когато телефонът е в свободно падане. Във видеото по-горе можете да видите, че когато изпуснете телефона, от калъфа изскачат метални пластинки, които не позволяват на джаджата да се срещне агресивно със земята.

Другият месец германският студент със своя колега Питър Майър ще пусне проекта в Kickstarter. Ако този продукт или подобен с подобрен дизайн бъде пуснат на пазара, определено ще спаси огромно количество телефони и ще спести много пари на хората. Така че нека стискаме палци на Френзел и да пожелаем успех на проекта му.