Вероятно за мнозина е малко известна информация, но близо до село Равно поле се намират някои от най-осъвременените и големи складове в България. Един обаче успява да изпъкне дори в тази ожесточена конкуренция.

Този на Office 1 Superstore изпреварва всички останали в цяла Югоизточна Европа. Логистичната база респектира дори със сегашните си размери от 8600 кв.км, а това е само началото. Плановете за бъдещето на компанията включват изграждането на още 2 сгради. С тях общата площ ще нарасне до повече от 24 000 кв.км. До момента инвестицията възлиза на 7 милиона евро и е сертифицирана като „клас А“ от Българската агенция за инвестиции към Министерството на икономиката.

Впечатляващата конструкция е на 22 етажа и работи с модерната австрийска автоматизирана система за складиране и обработка на поръчки OSR, при която боксовете пътуват до складовите адреси и сами носят продуктите до двамата оператори. Това не само увеличава продуктивността, но и намалява грешките до 0.1%, което само по себе си говори за много сериозен технологичен прогрес.

Роботът работи денонощно всеки ден, затова, независимо кога ще направите своята поръчка, той моментално ще я обработи и подготви и вече остава само да бъде опакована и изпратена към вас. Освен това помещението складира по 15 000 продукта наведнъж, затова рядко ще трябва да чакате зареждане на стока, за да може да я поръчате.

Вижте още: Шест саундбара, с които да залееш съседа с убийствен звук