Клиентите на Samsung се оплакват в официалния форум на компанията от доста странен „бъг“. Проблемът е, че на случаен принцип, без позволение се изпращат снимки от галерията до записаните контакти на устройството.

Един от потребителите съобщава, че абсолютно всички снимки от телефона му са били изпратени на приятелката му. Съобщенията се пращат по приложението Samsung Messages. Според информацията, с която разполагаме, дори потребителят да отвори Messages, той няма да види, че е изпратил файловете. Повечето хора са разбрали, след като получателят им е изпратил отговор.

Представител на Samsung споделя с The Verge, че компанията е наясно с проблема и техническите екипи се опитват да го разрешат. Във форумите засега има оплаквания само от притежатели на Galaxy S9 и Galaxy S9+. Корейската компания казва, че всеки, който има този бъг, е най-добре да се обади директно на 1-800-SAMSUNG.

Някои потребители спекулират, че проблемът може да идва от мобилните оператори като T-Mobile, които в момента сменят SMS платформата с RCS (на снимката по-горе са показани съобщения тип RCS). Целта на RCS (Rich Communications Services) е да направи стандартното писане на съобщения да изглежда като чат, тоест да има съобщения като „получено“ и „прочетено“ и индикатор, когато човекът отсреща пише в момента. Тоест нещо като iMessage. Коментарът на T-Mobile обаче е следният: „Проблемът произлиза изцяло от Samsung, ние нямаме нищо общо“. Към момента той не е забелязан извън САЩ, така че истината е някъде между двете компании.

Корейският гигант засега не е открил решение на проблема. Единственото, което потребителите на компанията могат да направят в момента, е да забранят достъпа на Samsung Message до файловете, за да се избегнат тези неприятни ситуации.

Тагове: