Автомобил на Tesla експлодира на магистрала в Русия. Пътниците и шофьорът са леко пострадали, но колата е изгоряла до неузнаваемост. Точният модел не е ясен, но най-вероятно става дума за Model S или Model 3. Била е карана от 41-годишен руснак, а останалите пътници са били децата му. Според описанието на инцидента мъжът е изпитал затруднения с управлението на автомобила (не се знае дали е бил използван автопилот), но ръцете му са били на волана, когато се е блъснал в камион в лявата лента.

Шофьорът е счупил двата си крака, но децата са само с леки наранявания, съобщава Reuters. Малко след катастрофата колата се е запалила и следват две експлозии. Инцидентът е бил уловен на видео от случаен минувач. Ето го и него:

Пожарникарите изгасят пламъците малко след това. Детайлите около катастрофата и експлозията все още не са ясни и тепърва ще се проведе разследване.

Запалването и експлозиите на коли след катастрофа, е доста често срещано, но при Tesla този проблем се среща и спонтанно, без предпоставки. Електрическите коли попадат в ПТП не по-рядко от всички останали, но поради липсата на запалими горива шансовете за пожар са по-малки.

Вижте още: Собственичка на Tesla Model 3 отключва колата с имплантиран в ръката си чип