Tesla гради имидж на висока безопасност и по принцип постигна такива резултати на тестовете, но сега американският пътен регулатор обяви, че не е доволен от начина, по който Tesla представя резултатите от изпитанията за безопасност.    

Според регулатора Tesla подвежда своите клиенти с твърденията за безопасността на Model 3.

През септември 2018 г. Националната администрация за пътна безопасност на САЩ присъди пет звезди във всяка категория на краш теста на Tesla Model 3. Компанията е интерпретирала това с твърдението, че колата има най-ниската вероятност от контузия за кола в историята на регулатора. 

Властите обаче не харесват факта, че твърдението е изопачено и подвеждащо. В резултат агенцията иска от Tesla незабавно да спре да рекламира колите си по този начин. Това не е първият път, когато регулаторът не е доволен от това, как Tesla представя своя рейтинг за безопасност. Неотдавна компанията обяви, че нейният Model S е постигнал уникален рейтинг от 5.4 звезди, докато регулаторът настоява, че неговата скала стига до 5 звезди.

На пръв поглед това изглежда като чиста семантика и не мислим, че регулаторът по някакъв начин оспорва твърденията на Tesla. В същото време смисълът на такава регулаторна агенция е именно да създава общи стандарти, които да важат за всички и да са отправна точка за купувачите. В този смисъл Tesla не може да си позволява собствени интерпретации, които са нищо повече от евтин опит за самореклама. 

Виж още: Бихте ли се качили в това чудо? (ВИДЕО)

 

Тагове: