Елън Мъск обяви, че ограничението за пробег в гаранцията на задвижващия блок на всички модели Tesla отпада. Стандартната им гаранция важи до изминаване на 125 000 мили (201 000 км) или 8 години. От гаранционния лист пада и максималният брой притежатели.

Промяната в условията важи не само за нови коли, а и за всички, които вече са на пътя. Причината е свързана с факта, че огромен процент от електромобилите на Мъск са с дефектен мотор. Според Edmunds.com по време на продължителния тест на Model S за 30 000 мили (48 000 км) въпросната част е заменяна три пъти. Форумът на Tesla Motors показва, че от 98 души 31 е трябвало да сменят блока. Елън Мъск коментира проблема в блогпост:

В ретроспекция това трябваше да е политиката ни от самото начало. Ако наистина вярваме, че електрическият мотор е фундаментално по-надежден от бензиновия, с много по-малко движещи се части и маслени утайки или отпадъци от горенето, които да затлачват системата, застрахователната ни полица трябваше да отразява това.

В изказването си милиардерът коментира, че това ще подейства негативно на финансите на компанията, но смята, че е правилното нещо и в дългосрочен план ще окаже положителен ефект.