Tesla Motors инсталира осем нови станции за бързо зареждане на своя първи електрически автомобил, Model S, в Европа: четири по-протежението на немските аутобани, две в Холандия, една в Швейцария и една в Австрия.

Този ход значително разширява електрическата мрежа на компанията, която вече има 14 станции на територията на стария континент. Припомняме, че европейската експанзия започна през лятото на 2013 година.

Докато Европа най-вероятно ще остане като по-малък пазар в сравнение с този в САЩ, по отношение на огромните територии зад океана, то в някои европейски градове Tesla вече има прилична сума от клиенти.



s

 

В Tesla Motors доставиха 800 електрически автомобила за норвежките си клиенти, до края на миналата година, а Елън Мъск, изпълнителният директор на компанията, миналата година заяви, че е очаквал по-малко от половината от сумата на продажбите в Европа, спрямо тези в САЩ.

Tesla Motors откриха и завод за сглобяване в Европа, в Тилбург, Холандия, и имат официален европейски офис в Амстердам. Автомобилната компания разполага с магазини в цяла Европа, включително Великобритания, Австрия, Франция, Белгия, Дания, Германия, Италия, Норвегия и Швеция.

Към момента Tesla Motors има 81 електрически станции за бързо зареждане, инсталирани по целия свят. Компанията иска да спомогне за разширяването на обхвата на своя първи електрически автомобил Model S, който може да измине между 320 и 480 километра с едно зареждане.

 

А знаете ли, че Tesla Motors има амбициозен план за създаване на самоуправляващ се автомобил?