Широкоизвестен е фактът, че много интернационални компании включват традиционни продукти в менюто на ресторантите, намиращи се в рамките на съответния завод или магазин. Най-ярък пример за това са шведските кюфтенца на IKEA, които станаха любими на много хора по целия свят. Може би в този ред на мисли Tesla са решили да произвеждат в завода си в Берлин не какво да е, а бирата Gigabier. Tова, което прави най-голямо впечатление, е опаковката на напитката, която определено e вдъхновена от Cybertruck. Все още не се знае нищо за качествата на новия продукт, нито дали тя ще бъде безалкохолна, предвид факта, че все пак Tesla произвеждат превозни средства. А както всички знаем - алкохолът и шофирането определено не трябва да са двойка при каквито и да било обстоятелства.


Всъщност това е един вид “сваляне на градуса”, понеже всички помним първоаприлската шега на Мъск, който разказваше как са го намерили припаднал до Tesla Model 3, заобиколен от бутилки Teslaquila. Изказването предизвика такъв фурор, че малко по-късно Tesla наистина представиха своя марка текила, а ограничените бройки бяха разпродадени за минути.
Според Мъск Gigabier трябва да направи живота на служителите Gigafactory Berlin “по-забавен”. Други “по-незначими” планове са изрисуването на стените на фабриката с графити и построяването на специална жп гара до завода с цел по-лесно придвижване на служителите до и от работното място.

Снимки: YouTube/Tesla

Виж още: Tesla Cyberquad ще бъде най-безопасното ATV в света