Tesla практически потвърди, че производството на Cybertruck ще бъда забавено за 2022 г. Машината първоначално бе обявена през 2019 г. и дълго време Tesla се кълнеше, че ще видим електрическия пикап Cybertruck на пазара преди края на 2021 г. Оттогава компанията официално не е променяла производствения календар.

Сега обаче до края на годината остават броени месеци и при липсата на ясни доказателства за прогреса на работата по Tesla Cybertruck компанията трябваше отново да отговаря на този въпрос по време на среща, посветена на финансовите ѝ резултати. Говорител на Tesla отново не потвърди, че Cybertruck ще бъде забавен, но намекна, че това е най-вероятният сценарий.

В изказването си той посочи, че работата по Tesla Cybertruck продължава, но машината ще влезе в производство едва след пускането на пазара на Tesla Model Y, което трябва да се случи до края на тази година. Нещо повече, Tesla показа таблица, в която статусът на Cybertruck е „в разработка“, а не в производство.

Изглежда, че в момента всички усилия на компанията са съсредоточени върху Model Y, докато посветеното на Cybertruck отделение от завода е почти празно.

Всичко това отново подкрепя изказването на Илон Мъск, в което той обяви, че Cybertruck може да бъде най-добрият продукт на Tesla до момента, но също и най-трудният за изработка.

Снимка: Tesla

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?