Илон Мъск коментира Tesla Cyberquad за пръв път, откакто той анонсира електрическото ATV заедно със Cybertruck през 2019 г. В типичния си стил Мъск обяви, че Tesla Cyberquad ще бъде най-безопасното за каране ATV в света.

Когато Tesla представи Cybertruck, Мъск обяви, че Cyberquad ще бъде опция за купувачите на по-голямо е-превозно средство. След това обаче за Tesla Cyberquad не се говореше нищо с изключение на партньорство с Hot Wheels, което превърна машината в играчка.

„Ще произвеждаме Tesla Cybertruck в Тексас и най-вероятно същото ще стане с Tesla Cyberquad. ATV-то е интересно предизвикателство като дизайн, защото тези машини са доста опасни, а ние искаме да създадем най-безопаснaтa. Tesla Cyberquad ще има много нисък център на тежестта, защото батерията ще бъде отдолу, и мисля, че можем да направим нещо с окачването, така че да е много трудно да се преобърне“, обяснява Мъск.    

От тази оскъдна информация не изглежда Tesla да е в напреднала фаза на работата по Cyberquad. В същото си изказване Мъск отново свърза Tesla Cyberquad с Tesla Cybertruck, който на свой ред е забавен да края на 2022 г., така че време има.

Снимка: Tesla

Виж още: Оригиналният Apple Watch вече е пенсионер