Tesla Motors произвежда своите автомобили в Калифорния, но изпълнителният директор Илон Мъск възнамерява да промени това. Както беше съобщено от The Wall Street Joural, Мъск казва, че Tesla ще започне да произвежда автомобили и в Китай като начин да предложи своите автомобили в страната на по-ниски цени. Според него местното производство може да намали цената на Tesla автомобилите с една трета поради значителното намалени на разходите за транспорт и липсата на такси за внос.

Но планът на Мъск ще срещне някои затруднения! Китай не позволява на чуждестранни производители на автомобили да имат производствени предприятия без китайски партньор, така че Tesla ще трябва да сключи сделка с компания X, за да осъществи своите планове.

Въпреки тези предизвикателствата Tesla има голям стимул да увеличи операциите си в Китай. За миналата година в Китай са продадени над 20 милиона автомобили, което прави поднебесната империя най-големия автомобилен пазар в света. Също така в Китай агресивно се налагат превозните средства с по-ниски емисии на замърсяване.

Базовият Model S на Tesla струва 106 000 щатски долара в Китай, значително повече, отколкото струва на купувачите в САЩ. А Китай в момента предлага на купувачите големи стимули за превозни средства с по-ниски емисии на замърсяване.

 

Тим Кук: автомобилната индустрия е готова за големи промени

Тагове: