Според Wall Street Journal повечето тийнейджъри в наши дни смятат телефоните с Android за остаряла технология. Например 20-годишен създател на съдържание на име Абдул Чембърлейн публикува през април видеоклип, в който се казва: "Искаш да ми кажеш, че през 2023 г. все още ще имаш Droid? Трябва да си поне на 50 години". За тези, които са станали фенове на смартфоните наскоро, марката 'Droid беше използвана от Motorola за нейните ранни телефони с Android, а първият Motorola Droid, пуснат на пазара през 2009 г., е широко смятан за първия истински конкурент на iPhone в САЩ.

Линията беше известна с роботизирано звучащото съобщение DROID, което се чуваше всеки път когато телефонът получаваше ново известие. Във видеото на Чембърлейн телефоните с Android се определят като такива, които притежават само родителите на днешните младежи. Въпреки че потребителите на Android изтъкват, че има модели с Android, които имат по-добри камери и живот на батерията от iPhone, Чембърлейн няма да се отклони от iOS.

В гимназията подигравките стават още по-лоши, тъй като потребителите на Android са подигравани от другите ученици, че са "счупени" и "средновековни". А когато потребител на Android се включи в чат с iOS в iMessage, всички функции, които са налични, когато цялата група използва iPhone, включително изображения с по-високо качество, идентификации за прочетени съобщения, индикатори за писане, криптиране от край до край и други, изчезват. А текстовете, въведени от потребител на Android в групата, се появяват в зелено текстово мехурче.

Според Statcounter в САЩ iOS води пред Android с 57% към 42%. Проучване сред 7100 тийнейджъри, проведено миналата година от американската инвестиционна компания Piper Sandler, установи, че 87% от тийнейджърите притежават iPhone и същият процент тийнейджъри планират да си купят друг iPhone, когато дойде време да заменят настоящото си устройство. Снобизмът по отношение на iPhone е явление, характерно за САЩ, тъй като в световен мащаб Android притежава 71% от световния дял на смартфоните в сравнение с 28% за iOS.

По ирония на съдбата собствената система за съобщения на Google за Android използва платформа, наречена Rich Communication Services (RCS), която предоставя някои познати функции като криптиране от край до край, индикатори за писане, идентификации за четене, висококачествени изображения и сини текстови балони, но само когато всички участници в чата използват Android. Но ако в групата се промъкне потребител на iPhone, познайте какво се случва? Всички тези функции изчезват и изхвърленият от чата потребител на iOS ще вижда думите си, написани в сигнално зелено текстово мехурче.

И все пак никога не чувате за група тийнейджъри с Android да нападат словесно родителите на потребител на iPhone, че печелят твърде много пари. И като говорим за обиди, тийнейджърите очевидно не знаят, че някои телефони с Android са по-скъпи от iPhonе.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този бенчмарк позволява да тествате трасирането на лъчи на вашия Android телефон