TikTok привлече вниманието на целия свят и за по-младата аудитория приложението почти се превърна в средство за търсене на всякаква информация. Сега TikTok започва да интегрира резултатите от търсенето на Google на "някои пазари". 
Миналата седмица Раду Онческу публикува в Twitter/X скрийншот, показващ как TikTok се свързва с Google Search с цел да предостави повече резултати при търсене на тема. Връзката към Google се появява като карта между видеоклиповете в TikTok, а когато докоснете картата, изскачащ прозорец казва, че TikTok "не одобрява и не поема отговорност за резултатите от търсенето от Google", както показва Онческу в друга публикация. 


Търсенето в TikTok обикновено се използва само за намиране на видеоклипове по конкретни теми, но е ясно, че компанията иска да го направи по-полезно за потребителите. Миналия месец The Verge потвърди, че TikTok тества интегрирането на уиджети от Wikipedia в резултатите от търсенето. 
В разговор с Insider TikTok потвърди, че тества интеграция с Google Search на "някои пазари", но няма информация дали това се прави в рамките на някакви финансови договорености с Google.

Снимки: Unsplash

Виж още: Европейските регулатори глобиха TikTok с 345 милиона евро 

Тагове: