TikTok е една от най-популярните, но и противоречиви социални мрежи и за да коригира това, компанията обяви, че въвежда поредица от нови мерки, насочени специално към по-младите потребители на платформата.  

Най-напред TikTok ще спре да изпраща известия на децата между 13 и 15 години след 21 часа; а на 16- и 17-годишните – след 22 часа. Основната причина за това е желанието на TikTok да намали напрежението от нуждата за общуване след определен час за тези възрастови групи, които според проучванията са много по-податливи на това от възрастните.

Освен това TikTok затяга и ограниченията за лични съобщения. Разширявайки вече съществуващата забрана за лични съобщения на деца под 16 години, сега акаунтите на 16- и 17-годишните по подразбиране също ще са с деактивирани съобщения и те ще трябва да се активират ръчно от настройките на профила.

Клипове, създадени от лица под 16 години, вече няма да могат да се свалят по официалния начин през TikTok. Лицата на същата възраст ще могат да избират ръчно кои потребители да видят публикуваното от тях видео.

Тези промени наистина са съществени и предстои да видим как ще бъдат възприети от критиците на TikTok. На първо време най-лесно е да отбележим, че самите потребители трябва да са искрени за своята възраст, за да влязат в сила ограниченията. Имайки предвид, че компанията майка на TikTok Bytedance се готви да излезе на борсата в Хонконг догодина, вероятно тя иска да създаде максимално положителен имидж на своята услуга.  

Снимка: Pixabay

 

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото