По-рано беше съобщено, че Apple ще премине от неръждаема стомана към титаново покритие с пускането на моделите iPhone 15 Pro. Въпреки че титанът предлага широк спектър от предимства, едно от основните му предимства е, че е по-лек за разлика от неръждаемата стомана. Няма съмнение, че последните модели iPhone са тежки в сравнение с конкуренцията и компанията иска да промени този подход. С новото титаново покритие Apple се стреми да намали теглото на моделите iPhone 15 Pro.

Очакванията са, че моделите iPhone 15 Pro ще се предлагат с титаново покритие от клас 5. Това означава, че устройствата ще бъдат по-издръжливи и по-леки от сегашните модели iPhone 14 Pro с рамка от неръждаема стомана. Потенциалното тегло на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max спрямо моделите iPhone 14 Pro беше споделено онлайн, като се подчертава какво трябва да очаквате от устройствата. По всичко личи, че използването на титаново покритие не предлага съществена разлика в теглото.

Сега сайтът 9to5mac сподели подробности за теглото на предстоящите модели iPhone 15 Pro, като подчерта колко голямо влияние ще има титанът върху теглото. Теглото е сравнено с това на моделите iPhone 14 Pro, като е показано как титанът се сравнява с неръждаемата стомана. Както можете да видите, iPhone 15 Pro ще бъде по-лек от iPhone 14 Pro, като теглото му ще бъде 191 грама срещу 206 грама. Теглото на iPhone 15 Pro Max ще бъде 221 грама срещу 240 грама на iPhone 14 Pro Max.

Въпреки че титанът е по-лек от неръждаемата стомана, разликата в теглото не е толкова голяма, колкото може би сте очаквали. Тъй като Apple надгражда iPhone 15 Pro с по-бързи вътрешни устройства и модернизиран хардуер на камерата, това може да добави и допълнително тегло на устройството. Освен това по-рано беше съобщено, че в моделите iPhone 15 Pro ще бъдат поставени по-големи батерии, което допълнително ще увеличи теглото на устройството. Оттук нататък неръждаемата стомана не е единственият фактор, който допринася за теглото.

Имайте предвид, че на този етап това са само предположения, тъй като последната дума принадлежи на Apple. Ще трябва да изчакаме устройствата да се появят по рафтовете, за да разберем колко по-леки са флагманските модели. Това е така, защото компанията няма да обяви теглото на устройството на сцената. Според Марк Гърман Apple потенциално ще обяви линията iPhone 15 на 12 септември заедно с новия Apple Watch Series 9 и обновения Apple Watch Ultra.

Снимка: Unsplash

Виж още: Известна банка намали с цели 13.1% прогнозата си относно бройките произведени iPhone 15 

 

Тагове: