По-рано през май видяхме доклад на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), в който подробно се описва как потребителите на Android напускат платформата в полза на iPhone.

Сега CIRP публикува последващ доклад за своите изводи, в който се описват причините, поради които анкетираните хора са изоставили Android.

Според данните основната причина за този отлив са констатирани проблеми с телефоните с Android. Интересно е, че този отговор идва при повече от 50% от анкетираните.

CIRP обясни това с цитати:

"Предишни проблеми с телефона: Старият им телефон не им е служил, защото е остарял, нуждаел се е от ремонт или е имал някакъв недостатък, който е повлиял на потребителското им изживяване."

В известен смисъл тази причина, която е на първо място, всъщност не е твърде лоша. Голяма част от тези потребители може просто да са платформени агностици и да са изоставили Android, защото са имали стар телефон и са искали нещо ново, а iPhone е бил най-добрият вариант по това време. Очевидно това не се отнася за всички, но би могло да се отнася за голяма част от тях.

Ето как CIRP обяснява другите три категории:

"Нови функции на телефона: Те искаха повече и по-различни начини за използване на смартфона си, например по-добра камера, разширени възможности за аксесоари или по-интуитивен потребителски интерфейс."

"Цената: За новия iPhone те биха могли да похарчат по-малко, отколкото са очаквали или отколкото за сравним смартфон с Android."

"Свързване с общността: Искаха смартфон, който да се интегрира със семейството и приятелите, включително да използват iMessage и FaceTime в iOS."

Най-забележителното нещо, което виждаме от тези данни е, че iMessage не е голяма причина хората да напускат Android. Той попада в категорията "свързване с общността" със само 6%. Специално в САЩ може да се предположи, че това ще бъде една от най-значимите причини за напускане на света на Android, ако не и най-значимата.

Независимо от причината този доклад само налива масло в огъня на проблема, пред който е изправена Google. Google и нейните партньори производители трябва да разберат защо хората изоставят Android и да се заемат с тези проблеми. Ако цифрите продължат да се развиват както в момента, Android може да се превърне в малцинствена мобилна операционна система в световен мащаб само след няколко години.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този странен бъг прекъсва разговорите между iPhone и телефони с Android

 

Тагове: