Дисплеите с висока скорост на опресняване станаха задължителен компонент на флагманите през 2020 г. Вече има и нов шампион. RedMagic, подмарка на подмарката на ZTE, Nubia (малко е объркващо), от днес продават новия си геймърски 5G телефон, който опреснява екрана си със завидните 144 Hz. Това е стандартната скорост за високия клас геймърски монитори.

Екранът е 6.65 инча, FHD, OLED панел. Процесорът – Snapdragon 865 5G, до 12 GB RAM и 256 GB вътрешна памет. Батерията е 4500 mAh и поддържа бързо зареждане с кабел до 55 W, но липсва безжично зареждане. Едва ли някой купува геймърски телефон заради камерите, но RedMagic 5G все пак предлага тройна конфигурация с основен сензор Sony IMX686. Жак за слушалки и стерео говорители допълват пакета.

Преминавайки към гейминг компонентите на смартфона, освен водното охлаждане във вътрешността му има вентилатор, който допълнително не позволява загряване. От едната страна има и два допълнителни пасивни бутона, които могат да се настроят да изпълняват различни неща в зависимост от играта.

Макар да звучи като един от най-мощните телефони на пазара (какъвто е), цената му всъщност изглежда шокираща. $579 долара за 8/128 GB версията и $649 за 12/256 GB. Това се дължи най-вече на факта, че геймърските телефони все още са нишова категория, а и външният му вид определено няма да е по вкуса на всеки.

Вижте още: Играчите погнаха Fortnite