Valve анонсира актуалното си проучване за хардуера в Steam и този път то отделя повече място на VR шлемовете, отколкото преди. Според данните на компанията 1.29 процента от геймърите в Steam притежават VR шлем от конкретен бранд.

На практика това означава, че по консервативни преценки малко над 1 милион души в Steam имат VR шлемове. Към момента Steam има 1 милиард акаунта, като от тях 90 милиона са активни потребители. Разбира се, участието в хардуерната анкета на Steam е доброволно и не знаем колко точно потребители са гласували там.

Въпреки това новата анкета представлява най-точното преброяване на VR шлемовете в Steam до момента. Това е така, защото от 1 март Steam вече не просто отчита дали имате вързано устройство към вашето РС, а дали сте го ползвали в последния месец.

Що се отнася до това, кои VR шлемове са най-популярни, Occulus Rift S и HTC Vive си поделят първото място съответно с 27.05 и 26.67 процента. Новият Occulus Quest, който мнозина считат за най-добрия шлем в момента, се ползва от 2.89 процента. В анкетата на Steam намират място и 5К и 8К шлемовете на Pimax. Заедно те дават 0.33 процента от всички шлемове, което е малък процент, но въпреки това отговаря на около 30 000 от тези доста скъпи джаджи.    

Виж още: Коронавирусът ни лиши от The Last of Us: Part II

Тагове: