Геймингът е огромна индустрия, чиято популярност в момента нараства заради COVID-19. Затова не е изненада, че всеки иска парче от лъвския пай. Amazon насочва вниманието си към този бизнес по повече от един начин.

Това не е нещо ново. Компанията вече привлече в екипа си гейм студиа, експерти и дори придоби собствен гейм енджин. Amazon Game Studios си е съвсем реално звено на компанията, но едва сега започват да стават ясни целите пред него.

Според The New York Times първата им оригинална игра, Crucible, може да излезе още следващия месец. Това е съвсем различен проект от по-рано обявената New World. MMO игра с действие, развиващо се в XVII век, също може да дебютира през май.

Най-амбициозното им начинание на този етап си остава Project Tempo. Платформа за облачен гейминг, която ще се бори с Google Stadia и Microsoft Project xCloud, но с едно предимство. Вместо просто да стриймва игри, тя може да бъде обвързана с Twitch, също собственост на Amazon, и да позволява на зрителите да се включват в играта на стриймващия там. 

Вижте още: Alexa ще ви казва какво да правите, ако се притеснявате, че сте заразени