TP-Link®, световен лидер в предоставянето на мрежово оборудване за индивидуални и бизнес потребители, представи по време на изложението CES 2022 нови продукти, съвместими със стандарта Wi-Fi 6E – устройства от сериите Smart Home Tapo и Whole Home Mesh. Устройствата дават възможността да бъде изживяно удоволствието от свързаността на бъдещето. Сред повече от 66 продукта на TP-Link, изложени на CES 2022, е и рутерът Archer AXE200 Omni с Wi-Fi 6E, който извежда скоростта на Wi-Fi мрежите на следващо ниво. Участниците и посетителите в събитието се запознаха и със системата Deco XE200 Mesh, Wi-Fi съвместима, както и с рутера Fi 6E, който гарантира надеждност и стабилни връзки в целия дом. TP-Link представи и функцията Smart Actions за серията Tapo, която предлага истински интелигентни IoT изживявания във всеки дом. 

Невероятно бързите Wi-Fi мрежи стават реалност

TP-Link винаги се стреми да предложи на пазара продукти, оборудвани с най-новите Wi-Fi технологии, а рутерът AXE11000 Tri-Band WiFi 6E Archer AXE200 Omni е един от водещите продукти на CES 2022.

Устройството е 10 Gbps Wi-Fi 6E и работи в обхвата 6 GHz и също така се предлага с 10G порт за и 2.5G WAN / LAN порт за връзка с невероятно качество.

Archer AXE200 Omni е оборудван с подвижни антени, които се настройват автоматично или директно от рутера, както и чрез мобилното приложение. По този начин се осигурява по-добро потребителско изживяване при безжичното предаване на сигнал, в зависимост от позиционирането на устройството и трафика на данни от определена зона на дома.

 


На CES 2022 TP-Link демонстрира и първия в света Quad Band рутер, Archer AXE300 – работещ на 6 GНz лента, която предлага Wi-Fi скорости до 16 Gbps. Рутерът е проектиран да осигури най-висока интернет скорост и най-добра производителност чрез четириядрения си процесор 2.0 GHz, 10G WAN / LAN и стандартен 10G порт. С множество налични ленти за намаляване на претоварването на Wi-Fi в мрежата потребителите могат да имат специални 8K AR / VR честотни връзки, видеоигри и професионални настройки на NAS.

Както Archer AXE200 Omni, така и Archer AXE300 са оборудвани с TP-Link HomeShield за пълен контрол и подобрена сигурност на мрежата и свързаните устройства.

Най-доброто Whole Home Mesh изживяване с новите продукти Deco


TP-Link представи и водещата мрежова система Deco XE200, която се осигурява чрез Wi-Fi 6E ултрабърз безжичен интернет – до 11 Gbps трибандов Wi-Fi с 1024-QAM и 160 GHz канал. Мрежовата система разполага с 10 Gbps порт, 4.8 Gbps backhaul и 4.8 Gbps единична лента, за да осигури най-добрата Wi-Fi мрежова производителност. Deco XE200 (2 pack) покрива до 600 квадратни метра и поддържа повече от 200 свързани устройства, а технологията Mesh AI гарантира, че всеки един от продуктите има най-добрата Wi-Fi връзка, независимо от това, къде се намират потребителите в дома.

Идеално допълнение към екосистемата Whole Home Mesh е Deco X50 Outdoor. Устройството дава възможност покритието на мрежата да бъде разширено извън дома и да осигури отлично качество на сигнала и на двора. Deco X50 Outdoor може бързо и лесно да се монтира на стената или на тавана и разполага IP65 сертификат за устойчивост на прах и влага. Един кабел за устройството осигурява необходимата връзка за данни и електричество, което го прави идеален за работа на открито.

Още по-интелигентен дом с нови продукти от гамата на Tapo

Гамата Tapo на TP-Link е специално проектирана да предостави на потребителите интелигентна домашна IoT екосистема, която включва възможно най-много устройства на едно място за лесен и бърз контрол. Целта на тази екосистема е да улесни живота на потребителите и да осигури на потребителите максимално добро изживяване.

TP-Link представи функцията Tapo Smart Actions, която позволява на потребителите да персонализират модели и връзки между устройствата. Задействани от движение или чрез настройка в определено време, Tapo устройствата следват зададения модел, като по този начин елиминират необходимостта да бъдат управлявани поотделно.

Устройство с тази функционалност, представено от TP-Link на CES 2022, e Tapo C220 Wi-Fi панорамна/накланяща се камера за наблюдение. Изключително интелигентна камера, която може да уведомява потребителите на базата на алгоритми, които разбират движенията на хората, възприемат звука на плачещо дете или поведението на животните. В допълнение камерата осигурява аудио и светлинни сигнали, които се задействат при засичане на необичайни движения. Камерата може да заснеме панорамна гледка и най-важното – защитава поверителността на потребителите, чрез опцията за активиране затвора на камерата, което блокира зрителното поле.

Снимки: TP-Link