Въпреки конкуренцията, която идва от социални мрежи като TikTok, Instagram и Facebook, Twitter определено може да се каже, че се радва на лоялни потребители. Ето защо екипът на “синята птичка” определено се старае да прекроява опциите си според желанията на създателите на съдържание.  
Първата промяна е, че опцията Fleets си заминава завинаги. Според Twitter изчезващите съобщения не са се приели според техните очаквания. Основната идея на Fleets била да привлече нови участници в Twitter дискусиите. След няколко месеца на анализи обаче се оказало, че това не е достатъчно, за да накара “по-срамежливите” потребители да “излязат на сцената”. Floats много бързо се превърнаха в място за емоционални отломки или себеизтъкване на вече доказали се инфлуенсъри. Ilya Brown - продуктовият вицепрезидент на Twitter, споделя: “Ако не развиваме подхода си и от време на време не ликвидираме функции - не очакваме достатъчно големи шансове”.  

Точно в тази посока е и втората опция: доскоро при публикацията на пост трябваше да се зададат настройки кой точно може да коментира под постовете. Но както винаги обратен път назад (почти) нямаше и ако случайно пропуснехме филтрите - трябваше или да изтрием поста, или да се справим с натякването на троловете. Ето защо тези настройки вече ще могат да се променят по всяко време благодарение на бутона с многоточие. Новата функция вероятно е част от усилията на платформата за "подобряване на здравословното състояние на публичните разговори", която беше отбелязана като основна цел на CEO-то на Twitter Jack Dorsey.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Контрабандисти прекарват Intel процесори на стойност стотици хиляди долари