Глобалният недостиг на компютърен хардуер изисква отчаяни мерки. Въпреки доста добрата наличност на 10-о поколение Core процесори по целия свят, някои региони все още отчитат ниско предлагане. В Китай митниците са конфискували общо 304 процесора, готови за контрабанда. С според съобщенията става въпрос за чипове от 10-о поколение Core i7-10700 и i9-10900K модели, като някои от тези процесори са били привързани към тялото на подозрително изглеждащ шофьор.

Установено е, че един от шофьорите, който се е държал неадекватно и е бил видимо нервен, е имал до 256 процесора, привързани към прасците и гърдите му. Само две седмици по-късно е направен подобен опит за контрабанда с шофьор на камион, който превозва 52 процесора, скрити между седалките. Един от тези контрабандисти е бил арестуван, съобщават властите.

По време на тази двуседмична операция бяха иззети общо 304 процесора. Никой не знае какъв е мащабът на тази контрабандна операция и колко процесори вече са си проправили път през границата. Стойността на конфискуваните процесори се оценява на 800 000 юана (123 550 долара).

Снимка: НКЕРС

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера