Пазарът на иновативни инфлуенсърски приложения расте, улеснявайки потребителите при корекциите по снимките им. От Photoshop се опитват да останат в крак с тенденциите и вчера публикуваха видео, в което представят любопитна нова опция. Само с няколко клика феновете на иконичния софтуер ще могат да подменят небето на снимките си съобразно собствените си предпочитания.

Отдавна отмина времето, в което фотографите дебнеха за идеалните метеорологични условия и оптималното количество светлина, които им гарантираха перфектните кадри. Photoshop промени правилата на играта, като потребителите получиха възможност да отделят фона от обекта и да нанасят своите корекции, постигайки сюрреалистични резултати. Но тази задача вече е „в ръцете“ на изкуствен интелект, който автоматично изолира обектите, предлага голям набор от драматично изглеждащи небесни снимки, а алгоритъм наглася осветлението, топлината и експозицията на останалата част от снимката съобразно направения избор.

По-голяма част от инфлуенсърите отдавна използват най-различни приложения, които превръщат традиционните им кадри от пътешествия във феноменално уловени мигове. Някои от тях дотолкова са се увлекли в заниманието си, че всички техни снимки се оказват с еднакъв цвят небе и идентични по форма и разположение облаци. От Photoshop гарантират, че новата опция няма да допусне подобни „излагации“.

Припомняме, че конференцията Adobe Max е планирана за 20-22 октомври и тогава ще разберем какви още изненади са ни подготвили от софтуерния титан.

Снимки: Adobe 

Виж още: Новият Apple Pencil ще отгатва реалните цветове около нас

Тагове: