Функцията за споменаване на Twitter е полезна за споделяне, но проблемът възниква, когато токсичните разговори започнат да изпращат известия на телефона ви. Услугата най-накрая се справи с това затруднение, като въведе възможността да се премахнете от нежелани дискусии.

Новата функция, уместно наречена „неспоменаване“, вече е достъпна за всички след ограничен тестов период по-рано тази година. Twitter обяви новата възможност в официален пост.

Както може да очаквате, тя ви позволява да напуснете разговор и да спрете да получавате известия за него. Новата функция улеснява ограничаването на взаимодействието на други потребители с вашия акаунт. По-важното е, че ви помага да видите, когато сте въвлечени в досаден разговор.

 

За да демаркирате себе си, просто отворете нишката, в която сте споменати, и след това докоснете менюто с три точки. Оттам ще имате възможност да напуснете разговора.

Преди окончателно да се откажете от споменаването на себе си, ще видите страница, която обяснява какво се случва, след като излезете от дискусия. Вашето потребителско име остава видимо в този разговор, но ще бъде сиво. Това означава, че вече не е свързано с вашия акаунт. Хората също няма да могат да ви споменават отново в същия пост и известията ще спрат. Въпреки това все още можете да видите разговора.

Под бутона за неспоменаване е опцията да останете в разговора, ако приемете, че сте променили мнението си.

След като напуснете, няма начин да маркирате акаунта си отново в същия разговор, така че помислете отново дали това е финалното ви желание.

Тази актуализация на Twitter е само последната от поредицата нови подобрения, насочени към намаляване на тормоза в платформата. Услугата вече ви позволява да ограничите кой може да отговаря на вашите туитове. Това беше пуснато миналата година след няколко месеца тестване. Освен това има безопасен режим, който ви позволява автоматично да блокирате акаунти, които използват обиден език или изпращат нежелани съобщения.

Снимка: Unsplash

Виж още: Приказката свърши: Илон Мъск отказа да купи Twitter