Уникалният когнитивен процесор Cognitive Processor XR™ разбира начина, по който виждаме и чуваме, а в комбинация с технологията XR OLED Contrast Pro ви осигурява революционно визуално преживяване и невероятно качество на картината с най-новото поколение телевизори на Sony серия A90K и A75K 4K OLED. Разширеният диапазон на цветове и контраст дава възможност да се насладите на невероятни ярки светли тонове, плътно черно и красиви естествени нюанси. Cognitive Processor XR™ се използва и за технологията XR Triluminos Max, благодарение на която се постига най-широката цветна палитра, предлагана от Sony досега, за възпроизвеждане на естествени и красиви нюанси и оттенъци. С милиони отделни пиксели, които светят самостоятелно, телевизорите могат да възпроизвеждат невиждано досега многообразие от цветове за изцяло ново преживяване пред екрана.


С тези иновации вие получавате най-доброто и завладяващо преживяване, докато гледате любимото си съдържание точно така, както е било замислено оригинално. А усъвършенстваната технология Acoustic Surface Audio+™ за OLED моделите и Acoustic Multi-Audio™ за LED моделите прецизно синхронизира позицията на звука с картината на екрана, за да получите едно наистина завладяващо аудио-визуално преживяване. В новата серия са включени и допълнителни функции за персонализиране и оптимизация на вашата система за домашно забавление. Режимът Netflix Adaptive Calibrated Mode извършва автоматични настройки на обработката на картината в зависимост от околната светлина, за да може любимите ви предавания и филми да се възпроизвеждат точно така, както са били замислени оригинално, независимо от условията. Режимът BRAVIA CORE Calibrated Mode на Sony автоматично настройва качеството на картината на екрана, за да е максимално близко до оригиналната визия на авторите. Телевизорите ще предлагат и специалните функции ‘Perfect for PlayStation®5’, сред които две ексклузивни функции за PS5® Auto HDR Tone Mapping и Auto Genre Picture Mode.

През тази година Sony представя и новоразработено оригинално устройство BRAVIA CAM, което разпознава къде са седнали потребителите, като съответно оптимизира картината и звука за най-добро изживяване. Включва се управление с жестове, видео чат и много други забавни нови функции, които да изследвате.

С постоянно нарастващото търсене на телевизори с все по-големи екрани, се увеличава рискът от изразходването на все повече ресурси и енергия. Поради тази причина една от мисиите на Sony е създаване на устойчивост още от самия етап на разработка до вашето преживяване пред екрана. Глобалният екологичен план на Sony “Road to Zero” си поставя за цел изграждането на общество, стъпило върху принципа на устойчивостта, с нулев екологичен отпечатък през целия жизнен цикъл на продуктите и бизнес дейностите на компанията до 2040 г. В съответствие с тези цели, телевизорите на компанията за 2022 г. използват рециклирана пластмаса и разработената от Sony SORPLAS™. Използвайки SORPLAS™, ние увеличаваме процента на използваните от нас рециклирани материали без това да е за сметка на качеството на дизайна и издръжливостта, като използването на нова пластмаса се намалява с до 60%, което се равнява на приблизително 140 000 000 компактни диска. Разработената от Sony BRAVIA CAM може също да разпознава кога зрителите вече не са пред телевизора и затъмнява екрана, за да пести енергия.


Основни характеристики на моделите от серията BRAVIA XR и Master Series за 2022 г.:

⦁ Когнитивен процесор Cognitive Processor XR™: В когнитивния процесор Cognitive Processor XR™ получавате картина и звук от ново измерение. Революционният процесор на Sony, който телевизорите BRAVIA XR™ използват, възпроизвежда съдържанието по начина, по който хората виждат и чуват, за изключително реалистично преживяване. Всички изображения се анализират и изчистват, особено около фокусната зона, за реалистична дълбочина, изключителен контраст и красиви, ярки цветове.
⦁ XR Backlight Master Drive: Благодарение на Cognitive Processor XR™, XR Backlight Master Drive използва разработения от Sony алгоритъм за зоново затъмнение, с което прецизно и абсолютно независимо един от друг, се управляват хиляди миниатюрни Mini LED . Те са разположени с голяма плътност и допринасят за изключителна яркост, впечатляващ динамичен обхват, плътно черно и красиви, естествени тонове.
⦁ Acoustic Surface Audio+™/Acoustic Multi-Audio™: Тези функции гарантират, че звукът отговаря абсолютно точно на ставащото на екрана за едно наистина завладяващо аудио-визуално преживяване,
⦁ 360 Spatial Sound Personalizer: Когато се използва с телевизори BRAVIA XR, тази технология предлага идеална оптимизация на звука в пространството за триизмерно изживяване при използване на високоговорители тип яка, като например SRS-NS7 на Sony, или избрани модели слушалки на Sony, без да се изисква сложна конфигурация. Специалните приложения персонализират и звуковото поле, като анализират индивидуалната форма на ушите на потребителя.
⦁ Ново ниво на изживяване с аудио продуктите на Sony: Новите телевизори BRAVIA XR на Sony се допълват отлично от разнообразните аудио продукти на Sony, като ⦁ HT-A9 Home Theater System или ⦁ HT-A7000 саундбар системи. 360 Spatial Sound Mapping разкрива нови хоризонти в света на аудио технологиите и е най-новото допълнение към моделите HT-A7000 и HT-A5000. Калибрирайки звука спрямо избраната стая за гледане, с тази технология се създават множество оптимално разположени виртуални високоговорители за по-широкообхватно и завладяващо звуково поле като в кино салон. С помощта на функцията Acoustic Center Sync телевизорите BRAVIA XR играят ролята на централен говорител на системата за домашно кино или саундбара като част от конфигурацията за 360 Spatial Sound Mapping. Така се постига идеална синхронизация между звука и ставащото на екрана.
⦁ BRAVIA CAM6: Тази революционна нова технология гарантира, че картината и звукът са перфектно оптимизирани, спрямо местоположението на зрителите. BRAVIA CAM предлага и възможност за управление с жестове, видео чат и много други забавни нови функции.
⦁ Ambient Optimization Pro: Потребителите могат да свържат своя телевизор BRAVIA XR с камерата BRAVIA CAM, за да се наслаждават на функциите му, както никога досега. BRAVIA CAM разпознава къде се намирате в помещението и на какво разстояние сте от телевизора, след което оптимизира настройките на звука и картината.
⦁ Google TV: Разполагате с над 700 000 филма, телевизионни предавания, телевизия на живо и много допълнително съдържание от приложения и абонаменти на едно място, като всичко е организирано оптимално за лесен достъп до съдържанието. Лесно ще намерите интересно съдържание благодарение на персонализираните препоръки и отбелязаните от вас предавания и филми, които са събрани в един единствен списък за гледане, с който можете да управлявате какво искате да гледате. Потребителите могат да добавят нови заглавия към своя списък за гледане и от своя телефон или лаптоп през Google Search.
⦁ BRAVIA CORE: Приложението BRAVIA CORE2 е предварително инсталирана платформа за филми, която предлага до 10 филма и до 24 месеца неограничен стрийминг при покупка на телевизор BRAVIA XR. С технологията BRAVIA XR получавате Pure Stream™ и IMAX® Enhanced съдържание със зашеметяваща картина и въздействащо качество на звука. С режима за калибриране BRAVIA CORE Calibrated Mode, когато гледате филм, телевизорът автоматично оптимизира настройките на картината за наистина изключително преживяване пред екрана от комфорта на вашия дом. В бъдеще възможностите на приложението ще бъдат обогатявани с нови функции. Приложението BRAVIA CORE ще бъде налично в над 75 държави през 2022 г.
⦁ Netflix Adaptive Calibrated Mode: Новият режим на екрана използва сензора за околна светлина на BRAVIA XR телевизорите на Sony, за да гарантира, че картината остава вярна на оригиналния замисъл независимо от условията. Резултат от близкото сътрудничество между Sony и Netflix, тази функция гарантира, че зрителите могат да се насладят на съдържанието в Netflix с правилно предаване на цветове, контраст и движение, независимо дали се наслаждавате на любимото си съдържание в затъмнена или ярко осветена стая.1
⦁ Perfect for PlayStation®5: Свържете своя телевизор BRAVIA XR към конзола PlayStation®5, за да получите едно фантастично гейминг изживяване. Единствено телевизорите BRAVIA XR могат автоматично да настройват и оптимизират картината, използвайки най-добрите настройки за вашата PlayStation®5 конзола, независимо дали я използвате за игри или за гледане на филми. Благодарение на завладяващите звук и картина потребителите се пренасят в центъра на действието. С параметри 4K 120fps, осигурени чрез HDMI 2.1 връзка, нашите телевизори осигуряват гладко и ясно движение за бърз геймплей.3
⦁ Мисия устойчивост: Една от мисиите на Sony е създаване на устойчивост още от самия етап на разработка до вашето преживяване пред екрана. Избрани модели през тази година използват разработения от Sony SORPLAS™, който представлява материал от 99% рециклирана пластмаса, с което количеството нова пластмаса, което се използва, е намалено с до 60%7. Размерът на опаковката на телевизорите също е намален с приблизително 15%, като е постигнато значително намаление при количеството използвано мастило (прибл. 90%) и пластмаса (прибл. 35%). 8 Също така, BRAVIA CAM разпознава кога зрителите вече не са пред телевизора и затъмнява екрана, за да пести енергия. За повече информация вижте тук.

Характеристики на телевизори BRAVIA XR MASTER Series A90K 48” и 42” OLED:
⦁ 4K OLED Независимо какво гледате, ще го виждате с подобрено до 4K8 качество благодарение на уникалния процесор Cognitive Processor XR™. Също така можете да се насладите на забележителния контраст на OLED екрана, който се управлява прецизно от нашите уникални технологии, осигуряващи за да ви осигурят реалистична дълбочина на образа и плътно черно във всеки кадър.
⦁ Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
⦁ XR OLED Contrast Pro променя настройките на яркостта за повече яркост в светлите области и по-наситено черно в сенките, а XR Triluminos Pro позволява възпроизвеждането на по-богата палитра от цветове, като всеки тон е обогатен с фините нюанси, които наблюдаваме в реалния свят.
⦁ Режим BRAVIA CORE Calibrated Mode2
⦁ Acoustic Surface Audio+™ използва специални актуатори, които превръщат екрана в многоканален високоговорител, така че звукът да се синхронизира прецизно с действието на екрана. Телевизорът използва два големи актуатора и субуфер.
⦁ Acoustic Center Sync оптимизира изходния звуков сигнал от телевизора и саундбара за по-добро аудио изживяване.11
⦁ Съвместимост с BRAVIA CAM6 и Ambient Optimization Pro15
⦁ Бърз достъп до разнообразно съдържание и услуги с Google TV.13
⦁ Възможност за Hands-free гласово управление
⦁ Премиум дистанционно управление
⦁ Минималистичният дизайн “One Slate” с повърхност Metal Flush Surface обгръща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не отнема вниманието на зрителя от картината.
⦁ Стойка с две позиции, която предоставя различни възможности за позициониране, включително стандартна позиция за елиминиране на разсейващите елементи и саундбар позиция за повдигане на телевизора и включване на саундбар система. Благодарение на регулируемата стойка с централна алуминиева плоча, потребителите могат да поставят телевизора и саундбара върху бюро, за да бъде използван като монитор за гейминг.


Характеристики на телевизори BRAVIA XR Series A75K 65” и 55” OLED:
⦁ 4K OLED Независимо какво гледате, ще го виждате с подобрено до 4K8 качество благодарение на уникалния процесор Cognitive Processor XR™. Също така можете да се насладите на забележителния контраст на OLED екрана, който се управлява прецизно от нашите уникални технологии, за да ви осигурят реалистична дълбочина на образа и плътно черно във всеки кадър.
⦁ Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
⦁ XR OLED Contrast Pro променя настройките на яркостта за повече яркост в светлите области и по-наситено черно в сенките, а XR Triluminos Pro позволява възпроизвеждането на по-богата палитра от цветове, като всеки тон е обогатен с фините нюанси, които наблюдаваме в реалния свят.
⦁ Режим BRAVIA CORE Calibrated Mode2
⦁ Acoustic Surface Audio™ използва два специални актуатора, които превръщат екрана в многоканален високоговорител, така че звукът да се синхронизира прецизно с действието на екрана.
⦁ Acoustic Center Sync оптимизира изходния звуков сигнал от телевизора и саундбара за по-добро аудио изживяване.11
⦁ Съвместимост с BRAVIA CAM6 аксесоари и Ambient Optimization Pro15
⦁ Бърз достъп до разнообразно съдържание и услуги с Google TV.13
⦁ Дистанционно със завършек от фино шлифован метал
⦁ Минималистичният дизайн “One Slate” с Metal Flush Surface рамка обгръща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не отнема вниманието на зрителя от картината.

Снимки:Sony

 

Тагове: