Сайтът Patently Mobile се домогна до интересна информация относно бъдещия гъвкав смартфон на Samsung - включително патентни скици, илюстриращи различни варианти за реализацията на устройството.

Но преди това ето я голямата новина - Samsung е подписала сделка с японската фирма Sumitomo Chemical за доставки на полимидни филми за гъвкавия смартфон. Полимидът представлява прозрачен пластмасов филм, който предпазва дисплей панела под него. Компонентът е от първостепенна важност за производството на гъвкавия смартфон.

Говори се, че изборът е паднал върху японската компания заради съгласието ѝ да реализира сравнително малък обем поръчки, тъй като първият гъвкав смартфон на Samsung ще бъде в ограничена наличност - навярно поради скъпоструващата и експериментална технология.

Другият потенциален кандидат за мястото е била корейската компания Kolon Industries, но засега тя остава като вариант, в случай че гъвкавият смартфон се увенчае с успех и възникне нужда от по-големи количества, за да се посрещне търсенето.

Гъвкавият смартфон с работно име Galaxy F ще бъде показан на конференцията за разработчици на Samsung през ноември, а по магазините се очаква в началото на следващата година.

Наличните патентни скици показват най-общо два вида дизайн - семпъл, сгъващ се по средата и по-комплексен с два екрана, който може да се разгъне до размерите на таблет. Можете да ги разгледате по-долу в очакване на гъвкавия смартфон.

Кой знае, може би точно тази дизайнерска иновация е нужна в момента, за да се пораздвижи пренаситеният и забавящ растежа си пазар на мобилни устройства.

Тагове: