Apple изпитва затруднения с производството на дисплеите на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, което може да доведе до ограничаване на броя на устройствата при пускането им на пазара през септември.

Слуховете сочат, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще имат по-тънки рамки от моделите iPhone 14 Pro и именно това намаляване на размера на рамката създава проблеми.

Според The Information доставчиците на Apple използват нов процес за производство на дисплеи, за да намалят размера на рамката, и това създава проблеми с дисплеите, произведени от LG Display. Apple имаше подобен проблем с увеличаването на размера на дисплея на Apple Watch Series 7 през 2019 г. и това устройство беше забавено с около месец.

Дисплеите на LG се провалят на тестовете за надеждност по време на процеса, при който дисплеят се стопява към металната обвивка. Apple коригира дизайна на дисплея на LG, за да може да премине тестовете, и все още разполага с дисплеи от Samsung, които може да използва за сглобяване.

The Information не вярва, че Apple ще забави пускането на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, а вместо това ще има по-малко налични бройки при пускането им, което ще доведе до недостиг. Производственият проблем ще засегне най-силно iPhone 15 Pro Max и изглежда, че това ще бъде устройството, което ще бъде най-трудно да се получи при пускането на пазара.

Не е необичайно поне един от моделите на iPhone да е в недостиг и е имало случаи на пускане на пазара, при които моделите на iPhone се разпродават изцяло и хората остават да чакат с месеци, докато Apple увеличи производството и задоволи търсенето. В тази ситуация маржовете на печалбата на Apple вероятно ще бъдат засегнати, а приходите за празничното тримесечие - по-ниски от очакваните.

По-рано днес в доклад на глобалния анализатор на ценни книжа на Bank of America Уамси Мохан се изказва предположението, че устройствата iPhone 15 на Apple може да се забавят с "няколко седмици", но той не посочва причина за забавянето. Звучи така, сякаш той е чул намеци за проблема с производството на дисплея и е сметнал, че това ще доведе до отлагане на пускането на пазара през октомври, но The Information смята, че Apple все пак ще пусне продукта на пазара през септември, както се очаква.

Накрая The Information твърди, че моделите iPhone 15 Pro вече са на етап "рискови тестове" на производство във Foxconn, като компанията тества доколко надеждно могат да бъдат произведени устройствата без дефекти. Очаква се масовото производство да започне през август.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 с много по-издръжлива батерия в сравнение с настоящите модели

 

 

Тагове: