Squid Game се превърна в истински феномен, който не бяхме виждали от доста дълго време. За пореден път се доказа теорията, че ежедневието на всеки от нас има нужда от предизвикателства - разбира се, лишени от бруталния характер, типичен за поредицата. Netflix определено останаха доволни - интернет пространството беше изпълнено с теории и коментари за продукцията, мърчъндайзът вървеше отлично, а много потребители споделиха, че биха се включили в някакъв подобен вид надпревара. И вместо да мислят гениални тактики за сценарий, който да задържи тази вълна от фенове пред екраните, стрийминг гигантът реши да им даде онова, което най-много искат - да участват в Squid Game.

Netflix обяви, че вторият сезон ще бъде реалити формат, чиято парична награда ще се равнява на 4.56 милиона долара. Това автоматично го превръща в шоуто с най-голяма по размер награда, но и с най-голям брой участници - във формата ще могат да участват 456 състезатели.

Формата за кандидатстване е вече налична на сайта на формата, като част от изискванията към потенциалните участници са пълнолетие и владеене на английски език. Шоуто вече има одобрено име - Squid Game: The Challenge - като десетте му епизода ще бъдат заснети във Великобритания.

Превръщането на емблематичната история в реалити не е особено голяма изненада, но определено е задача с повишена трудност. Брандън Риг, вицепрезидент на Netflix в категорията Unscripted and Documentary Series, нарече начинанието “социален експеримент“ и посочи, че “нашите 456 състезатели от реалния свят се ориентират в най-голямата състезателна поредица, създавана някога, пълна с напрежение и обрати, предоставяща най-голямата парична награда в края”. Все още не са разкрити нито видът на предизвикателствата, нито потенциалната стартова дата на формата. Но за сметка на това няма да минем без разпознаваемата кукла робот, която потенциално може да започне да изниква от неподозирани места. Squid Game: The Challenge ще бъде копродуциран от Studio Lambert и The Garden. Изпълнителните продуценти включват Стивън Ламбърт, Тим Харкорт, Тони Айрланд, Джон Хей, Никола Хил и Никола Браун.

Снимки: Netflix/YouTube

Виж още: 50 нови игри ще зарадват абонатите на Netflix до края на годината