Netflix може да се свързва най-често с филми и телевизионни предавания, но миналата година компанията започна да предлага и игри на своите абонати. Засега това се случва само на мобилни устройства и въпреки че към момента има по-малко от 20 игри, достъпни за абонатите на Netflix, лидерът в стрийминга има планове за повече от удвояване на това число преди края на 2022 г. Компанията дори намекна, че абонатите в крайна сметка ще могат да играят игри и на други платформи, а не само на мобилни устройства.

В момента в Netflix има в каталога си 18 игри. Като част от продължаващата серия от летни представяния Netflix отново проведе Geeked Week, като подробно описа някои от предаванията и игрите, насочени към платформата.

По време на фокусирания върху игрите стрийм, завършващ игровите събития от месеца, Netflix подчерта множество оригинални заглавия, които се разработват изключително като игри на Netflix, включително Shadow and Bone: Destinies - ролева игра с акцент върху историята. Друга оригинална игра на път е Lucky Luna - платформър, който е вдъхновен от японска история, наречена The Tale of the Bamboo Cutter.

Има и портове на съществуващи игри със заглавия като Raji: An Ancient Epic и Spiritfarer, насочени към платформата.

Към края на демонстрацията Netflix сподели, че планира да има 50 игри до края на 2022 г. Това е само началото, тъй като Netflix продължава да инвестира в своето игрово подразделение. Компанията придоби три отделни студиа за разработка на игри през последната година.

Докато Netflix наскоро направи големи съкращения на големи части от своята компания, по-специално на анимацията, гигантът инвестира в оригинално съдържание, както и в сериали, базирани на игрови свойства.

Един от големите анонси от Geeked Week беше Dragon Age: Absolution: нов анимиран сериал, който следва нови герои. Dragon Age: Absolution трябва да стартира през декември 2022 г., доста преди следващата основна игра Dragon Age: Dreadwolf.

Снимка: Netflix

Виж още: Netflix може да закупи Roku, за да събере софтуер и хардуер за стрийминг заедно