Ново проучване разкрива, че хиляди Zoom акаунти се продават в Dark web. Разследването е дело на фирмата Cyble, която откри, че над 500 000 акаунта могат да бъдат открити по форуми там. По-шокиращото е, че цената им обикновено е под 0.01 долара, а някои дори биват раздавани безплатно, за да може хакери да изпробват новия вид Zoombombing атаки.

Популярността на Zoom се увеличи неимоверно през последните седмици поради работата от къщи на много хора. Оттогава компанията отнесе и много критики относно сигурността на потребителите си. Хакери, които подслушват разговори, липса на добро криптиране, публично достъпни записи на срещи и възможността за присъединяване на непоканени в разговора хора са само част от проблемите.

По-рано тази седмица Zoom обявиха, че са назначили бившия главен отговорник за сигурността на Facebook Алекс Стамос за съветник относно безопасността на приложението. Също така биват пускани нови ъпдейти, подобряващи сигурността. Някои институции като германското външно министерство и тайванското правителство вече забраниха използването на приложението.

Вижте още: Още една причина да си останеш вкъщи – новият брой на GoGuide идва директно на дивана ти

Тагове: