Серията Xiaomi 14 дебютира наскоро и видяхме спецификациите както на базовата версия, така и на вариант Pro. Знаем, че ще има и вариант Ultra, който все още не е излязъл. Последното изтичане на информация, с което разполагаме, обаче предполага, че Xiaomi 14 Ultra ще бъде мощна фотографска джаджа благодарение на нов сензор.

Известен информатор предполага, че Xiaomi 14 Ultra ще бъде сред първите телефони, които ще разполагат с новия сензор Sony LYT-900 или LYTIA. Това е 50-мегапикселов сензор с много подобрения. Има и други източници, които твърдят, че може да получим OmniVision OV50K - друг 50-мегапикселов сензор, който дебютира в телефони на Huawei.

На този етап е повече от сигурно да се предположи, че Xiaomi 14 Ultra ще използва сензора на Sony, тъй като компанията от известно време избира тези сензори и би било рисковано да премине към друг сензор, независимо колко добър е той. Базовите модели използват сензора Light Hunter 900, който много добре може да е Sony LYT-900, но засега не сме сигурни в това.

Спокойно можем да кажем, че Xiaomi 14 Ultra ще бъде фотографски титан, но също така е важно да се знае, че все още има доста време, преди устройството да стане официално. Ако предишната практика е нещо като ориентир, това ще стане някъде в средата на 2024 г., така че все още имаме достатъчно време да видим новия телефон в действие.

Камерите на смартфоните стават все по-добри с всяка изминала година и изглежда, че Xiaomi 14 Ultra няма да е изключение. Надяваме се, че когато телефонът най-накрая излезе на пазара, той действително ще изпълни обещанието си да бъде от най-високо ниво.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Xiaomi 14 може да излъже Snapdragon 8 Gen 3, за да се насладите на любимите си приложения