Освен Meizu днес и Xiaomi се отчете с продуктови представяния, сред които най-любопитното определено е това на Xiaomi Mi 8 Pro. Тази разновидност на флагманския модел Mi 8 се отличава със скенер на пръстови отпечатъци, вграден в екрана, и списък със спецификации, който можем да обобщим като "фул-макс". Но за него след малко.

Това, което веднага прикова вниманието ни към смартфона, е версията му с прозрачен заден панел, която според нас изглежда жестоко! Гледката на прецизно подредения върху платката мобилен хардуер от последно поколение през стилно затъмнения панел определено си я бива и ни се иска повече производители да правеха подобни неща с дизайна.

Е, всъщност платката не е истинска, но това са подробности. Важен е крайният резултат, който определено е ефектен! Всъщност прозрачен панел имаше и Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, но така или иначе се радваме, че производителят продължава тенденцията и с модела Mi 8 Pro.

Все пак нека обърнем внимание и на хардуера. Отпред Xiaomi Mi Pro 8 блести с 6.21-инчов AMOLED екран с резолюция 2248 x 1080, а отвътре той е оборудван с чипсета Snapdragon 845. Смартфонът е достъпен в конфигурации с 6 GB и 8 GB LPDDR4X RAM и от 128 GB UFS 2.1 флаш памет за данни. Операционната система е Android 8.1 Oreo с интерфейса MIUI на Xiaomi.

Двойка 12-мегапикселови камери на задния панел се грижат за основните изображения, а предната 20 MP камера поема селфитата. Капацитетът на батерията е 3000 mAh с технология за бързо зареждане Quick Charge 4+. Освен скенера на пръстови отпечатъци Mi 8 Pro предлага и лицево отключване чрез сканиране на ириса с инфрачервено сканиране на ириса.

Цена и наличност

Започващ от около 466 долара за модела с 6 GB RAM и 525 долара за този с 8 GB RAM, Xiaomi Mi 8 Pro тръгва в продажба на 21 септември, наличен в цветове черно, златно и прозрачен титан (любимият ни). Надяваме се да има и интернационална версия, която се погажда с Google Play Services, защото смартфонът видимо си заслужава парите.

Тагове: