Xiaomi обича да пуска смартфоните си в разнообразие от варианти, подходящи за различни бюджети и потребителски нужди. Така предстоящият модел Mi 8Х ще бъде четвъртата поред разновидност на тазгодишния флагман Mi 8, наред с оригиналния модел, Mi 8 Explorer и Mi 8 SE, които излязоха по-рано през годината.

В китайската социална мрежа Weibo се появиха нови снимки на смартфона, където най-любопитната подробност е отсъствието на скенер за пръстови отпечатъци на задния панел. Това говори, че моделът може да се появи с четец на пръстови отпечатъци, вграден в дисплея. Такива слухове имаше и за флагмана Mi 8, но в крайна сметка той пристигна със стандартен четец на задния панел.

Научаваме още, че Mi 8x ще има две разновидности с кодови имена Comet и Sirius. Разликите между тях не са ясни на този етап, а обявените спецификации се припокриват на 99%. Спекулира се, че Sirius ще има дисплей с прорез, малко по-голяма батерия и портретен режим за камерата. Но и двата модела ще имат чипсет Snapdragon 710, OLED дисплей с функция Always-On, двоен SIM слот, батерия с капацитет 3100 mAh (3120 mAh за Sirius) и инфрачервен сензор.

Смартфонът не поддържа NFC и няма слот за microSD карта, което е традиция за Mi серията. Xiaomi предпочита да използвате облачната им услуга за съхранение на данни.

Щом като изпълнителният директор на Xiaomi Лей Джун вече се разхожда навън с бройка от Mi 8X, смартфонът най-вероятно е във финален етап на разработка и предстои да бъде обявен скоро. Ще ви уведомим, когато разберем повече подробности.

Тагове: