На пазара вече има лаптопи от Xiaomi (Mi Notebook Pro и Mi Notebook Air), но сега китайската компания влиза в сегмента на компактните компютри за игра. Новият лаптоп ще се нарича Xiaomi Mi Gaming Laptop и ще предлага доста приличен хардуер за цената си.

Машината има 15.6-инчов дисплей и въпреки че цялостният размер на кутията не е посочен, съдейки по тънката рамка около екрана и алуминиевото шаси, би трябвало да е доста компактен. Отвътре ще открием видео чип Nvidia GTX 1060 и седмо поколение Core i7 процесор от Intel. Ще се ползва и геймърска клавиатура, оцветена в 16 млн. цвята.

Сред останалите спецификации са 16 GB RAM памет и 256 GB SSD, подкрепено от 1 TB харддиск, за да има достатъчно място за съхранение. Присъстват четири USB3.0 порта, два USB C порта, аудио жак и HDMI. Въпросната конфигурация ще се предлага на китайския пазар за еквивалента на 1440 щатски долара в местна валута. За клиентите, които не могат да си позволят такава сума, ще има по-бюджетна версия. Тя се различава с това, че е с 8 GB RAM и 128 GB SSD.

Xiaomi също така представи новата версия на умните си тонколонки – Mi AI Speaker mini. Те ще могат да се използват за музика, програмиране на календари, проверка на времето и други полезни персонални услуги. Новите функционалности не са много. Това, с което новият модел е по-добър от стария, е, че е по-компактен и по-евтин. Старият се оценяваше на 45 долара, докато тазгодишното издание ще струва 27 долара.

За разлика от новия смартфон Xiaomi Mi Mix 2S, който беше представен по същото време, лаптопът и тонколонките най-вероятно няма да се предлагат на световния пазар, а само в Китай.