ASUS Noctua RTX 4080 вече не е единственият модел графичен процесор на NVIDIA от сегашното поколение, който разполага с дизайн на вентилатори Noctua. Докато Noctua RTX 4080 е проектиран в тясно сътрудничество с австрийския производител на охлаждане Noctua, като дори е възприел характерните им кафяви цветови акценти, японската компания Sycom е възприела различен подход.

Sycom си партнира с Nagao Industry, компания, която е разработила специализирана рамка, способна да побере два вентилатора Noctua, както и потенциално други вентилатори с подобен размер. Те анонсираха две графични карти, използващи или два 140-милиметрови Noctua NF-A9x14 PWM, или два 120-милиметрови A12x25 LS-PWM вентилатора от серията нискоскоростни вентилатори, което гарантира ниско ниво на шум и за това Sycom разполага с данни в подкрепа на това твърдение.

Sycom, макар и да не е директен партньор на NVIDIA, си сътрудничи с различни доставчици на оригинално оборудване, които могат да предоставят графични карти с персонализирани решения за охлаждане. Вентилаторите Silent Master обаче представляват нова посока за компанията.

"Изработената по поръчка на Sycom видеокарта с изключително тихо въздушно охлаждане включва австрийските вентилатори Noctua, известни с най-високото си качество, с оригинален капак на вентилатора, проектиран и произведен в страната от Nagao Seisakusho", казва компанията.

Чрез задълбочени тестове и внимателен подбор на материали Sycom постигна ниво на намаляване на шума и охлаждаща ефективност, което я отличава от готовите продукти. Това бележи раждането на един наистина уникален оригинален компонент, предназначен изключително за производителите на продукти по поръчка.

Бяха обявени общо три карти, базирани на RTX 4070 (дизайн с четири слота) или RTX 4060 Ti с 8 GB и 16 GB памет. Последната е модел с два слота и всяка карта се захранва от един 8-пинов захранващ конектор. Струва си да се отбележи, че няма фабричен овърклок на нито една от тези карти.

По всичко личи, че тези карти ще се предлагат с готови геймърски системи на Sycom, засега няма информация за наличност по каналите "направи си сам", но дори и в този случай тя ще бъде ограничена до японския пазар.

Снимка: Sycom

Виж още: Новото РС Aurora на Alienware може да се клокне до умопомрачителните 6.1 GHz

 

Тагове: