Потребителите определено няма да са доволни, защото може да се натъкнат на някои не толкова елегантни решения от страна на Google - като това да има две приложения на технологичния гигант, носещи името Meet. Както знаем, Duo и Meet се сливат, ребрандирайки Duo за Android и iOS в приложението Meet. Компанията вече беше мигрирала много от функциите на Meet. Въпреки това старото приложение Meet засега не изчезва - вместо това ще бъде ребрандирано като Google Meet (original). 


Според официалната информация всички потребители на Duo трябва да видят ребрандирането до септември. Ще трябва да използвате акаунта си в Google за всякакви функции за срещи, но познатите елементи би трябвало да останат непокътнати. Оригиналното приложение Meet ще продължи да работи, но няма да получава голяма част от обажданията и в крайна сметка в един момент ще изчезне. 
Както беше обяснено през юни, сливането има за цел да се адаптира към „развиващите се нужди“ на видеоразговорите, включително срещите, чрез предоставяне на унифицирано изживяване. До известна степен това е и допълнително потвърждение, че комбинацията от приложения за комуникация на Google е станала твърде сложна. Технологичната компания планира да прекрати поддръжката на Hangouts тази есен, за да се съсредоточи върху Chat например. Въпреки че съществуването на стария Meet все още може да се окаже объркващо, скоро трябва да стане по-ясно кои точно приложения на Google трябва да използвате за работни срещи или поддържане на контакт с приятели. 

Снимки: Google

Виж още: Какви са промените в Gmail и има ли връщане назад? 

Тагове: