От Nubia пуснаха загатващи изображения на нов смартфон, наречен Z18S. Ако можем да се доверим на публикуваните снимки, смартфонът ще има два дисплея – един отпред и един отзад. Камерата обаче ще е само една – предна.

Това не е първият телефон с два екрана. Може би помните YotaPhone, който разполага с черно-бял E-Ink дисплей на гърба, a в началото на годината видяхме и AXO N, дело на ZTE. Този модел обаче имаше по-различна идея за втория екран - сливането му с основния (вижте видеото по-долу). Новият модел също ще разчита на LCD панел за екрана на гърба, но с по-ниска резолюция.

Идеята на задния дисплей е да бъде използван също за селфита и видеоразговори, което обяснява и наличието на само една камера - отново подобно на AXON N. На снимката по-горе можете да видите екрана на гърба, показан в три ситуации – с аналогов часовник, с начален екран с иконки на приложения и със снимка.

Всичко това ни навежда на мисълта, че може би Nubia Z18S няма да има нужда от прорез. Изтеклите снимки обаче ни показват още нещо интересно. На едната (първата) виждаме, че единият екран е „от край до край“. На друга снимка обаче (по-долу) виждаме, че китайското устройство има прорез, подобен на този на Essential Phone. По-вероятно е да получим именно вариантът с прорез.

Нещото, което обаче със сигурност очакваме да видим в Z18S, е чипсет от Qualcomm и по-точно – Snapdragon 845. Точно преди края на годината излезе списък с устройствата, които ще бъдат захранвани с новия процесор и Nubia Z18S беше част от него.

Няма информация кога Nubia планира да бъде официалната премиера на Z18S. Нищо не се споменава и за продажби в САЩ. Засега.

Сравненията с AXON N са напълно нормални, макар и да имаме малко по-различна идея. Не трябва да забравяме, че Nubia започна своя път под шапката на ZTE и макар вече да се води самостоятелна компания, все още има силни връзките с по-големия производител.

Тагове: