След съветите за покупка на телевизор и устройства за умния дом, сега е време и да озвучите пространството около вас. Това е следващата част от поредицата от бързи за преглеждане и полезни за ползване технологични гайдове, които да ви помогнат с пазаруването. Вижте кои са най-готините продукти на пазара в момента, придружени от съвети, за да разберете кое е новото, ненужното и наистина важното днес и как да различите истински добрите предложения. Придружени от ориентировъчни цени за ваше удобство.

*

Саундбар

Саундбарът е сред оптималните решения за подобряване на звука на телевизора. Лесната връзка, компактните размери и широкият ценови диапазон направиха тези устройства популярни. По-високият клас осигуряват и отлично възпроизвеждане на музика и почти заменят компонентните системи. Ако стаята е малка, можете да се насочите към модел без допълнителен субуфер. В най-добрия случай вашият нов саундбар е добре да има повече HDMI портове. Златната среда е между 600 и 900 лева - в нея вземате добър продукт с безжичен субуфер. Моделът, който сте си харесали, няма дисплей? Това не е проблем. Следващите модели са смесица от нови продукти и такива, доказали се във времето като наистина качествен избор.

Sony HT-NT5
1599 лв. 

Един от най-добрите модели на Sony излезе през 2016 година и до днес остава отличен избор. Дизайнът е различен, но по възможно най-добрия начин, като приютява 3-лентови високоговорители и 6 дискретни усилвателя. Общата мощ е 400 W, а връзката с мобилно устройство става и чрез NFC. Дължината на модела е 108 см, налични са три HDMI порта и е съвместим с Google Cast.

Sonos Playbar

1599 лв. 

Един от по-старите модели, който все още има какво да предложи, ако търсите саундбар от високия клас. Sonos залага на най-добрите си технологии, но това е увеличило прекалено много цената. Лесен за връзка и настройка, Playbar се справя отлично с виртуалния съраунд звук, за да изгради богата среда. Възползва се от три говорителя за ниските и шест за средните честоти

Samsung MS750
1449 лв. от партньорите на Samsung

Ако изключим по-скромния бас и липсата на поддръжка на Dolby Atmos, MS750 няма защо да се притеснява от конкуренцията, въпреки че говорим за висок и скъп клас. Силата на модела се усеща най-вече във филмите, когато диалогът е ясен и чист. MS750 е съвместим с технологията Multiroom на Samsung и можете да го „навържете“ с още говорители в другите стаи. Налични са пет звуки режими, от които 5-каналния звук се възползва по добър начин. 

Polk Audio MagniFi Mini
900 лв. 

Макар и с по-компактен размер, Polk MagniFi Mini разполага с изненадващо мощен звук. 2.1-каналната система включва два 12 мм говорителя за ниските и четири 2.25-инчови драйвъри. В комплекта е включен и безжичен субуфер, а общата мощност на системата е 150 W. Поддържа се и Google Cast.

Samsung MS650
1099 лв. от партньорите на Samsung

Отличен придружител за телевизори Samsung. Тук липсва отделен субуфер, което може да се усети в някои моменти, но 3-каналният MS650 се справя подобаващо не само с филмите, но и с музиката. Софтуерът му позволява качествено автоматично оптимизиране на звука, а общата мощ е 180 W.

LG SJ9
2100 лв. от партньорите на LG

Един от Dolby Atmos моделите на пазара (5.1.2), който допълва филма с динамичен и плътен звук - това, разбира се, идва и срещу определена цена. Цялостното изпълнение на високо ниво, като единствено субуфера изостава леко. SJ9 е съвместим с Chromecast и 4К HDR. Саундбарът разполага с удобен LED дисплей, а връзката със съвместимия LG телевизор може да стане и без кабел - само чрез Bluetooth. Общата мощ е сериозните 500 W.

JBL Cinema SB250
679 лв. 

2.1-канален саундбар, придружен от компактен субуфер, разположен в добър ценови клас. Общата изходна мощ е 200 W, а размерът пасва точно под 32-инчов телевизор. Връзката с телевизор става лесно, също и тази с мобилно устройство. Звукът е чист. Можете да го управлявате чрез дистанционното на телевизора.

Sony HT-MT300
439 лв. 

Този 2.1-канален саундбар е отлично решение, ако искате да подобрите звука на телевизора, но без да плащате колкото сте платили за него. HTMT300 осигурява балансиран звук, отличен за общия потребител. Добрата новина е включения в комплекта безжичен субуфер, поддръжката на NFC и управлението чрез мобилно приложение.

JBL Boost TV
389 лв. 

Ако мястото е малко, а бюджетът ограничен, Boost TV е сред претендентите. Звукът е динамичен, тоналностите са балансирани и може да се свързва с други говорители. Само ако имаше още малко бас... Общата изходна мощ е далеч от първенците (30 W), но пък тялото е с дължина 380 мм.

LG SJ2
249 лв. от партньорите на LG

2.1-канален саундбар с безжичен субуфер и обща мощ от 160 W. Това е комбинирано в достатъчно компактен размер, за да е подходящ за всяка стая. Цената е отлична, когато вземем предвид качеството на модела. Към това добавяме и приятния дизайн.

Безжични говорители

Ако преди години търсехме аудио системи с докинг станции, днес имаме по-елегантни решения. Безжичните говорители идват в различни размери и възможности. От това зависи и цената им, но преди всичко преценете големината и дали искате да го ползвате само в дома или навън. Bluetooth връзката е лесна и бърза, но има ограничения от брой устройства и разстояние. Wi-Fi изисква специални условия, но позволява контрол на повече говорители в различни стаи. Защитата от вода и прах е голям плюс в избора на портативна колонка - музика на плажа звучи страхотно, нали? NFC е често рекламирана
функция, но не е сред задължителните.

Philips Fidelio E6
1999 лв. от партньорите на Philips

Цената е наистина висока и дори стряскаща, но за нея получавате богата система от говорители и безжичен субуфер с обща изходна мощ 270 W. Fidelio E6 има откровено красив дизайн и много изчистен и силен 5.1-канален звук, който изпълва дори по-големи стаи. Системата е съвместима с Google Cast, Spotify Connect и т.н. Можете дори да вземете двата говорителя навън със себе си, тъй като всеки от тях има отделна Bluetooth връзка.

Sonos Play:1
459 лв.

Говорител с отличен звук, с който Sonos навлезе и в по-нисък ценови клас, но без да жертва качеството. Приятният дизайн го прави съвместим с всяка стая (дори банята), въпреки че в по-големите помещения ще искате повече от един. Минусът е, че няма батерия и Bluetooth връзка (използва се Wi-Fi). Придружен е от приятно мобилно приложение.

JBL Pulse 3
479 лв.

Без никакво съмнение това е един от най-шантавите и дори... яки безжични говорители. Това се усеща дори само на снимка, а причината е, че Pulse 3 сияе по впечатляващ начин. Това обаче не е всичко - водоустойчивост IPX7 (до 3 м дълбочина), връзка с два телефона едновременно, 12 часа музика и светлина с едно зареждане и 360-градусов звук с мощност 20 W. Батерията е 6000 mAh.

Harman Kardon Onyx Studio 4
450 лв. 

Мобилна колонка, която може да възпроизвежда музика до 8 часа с едно зареждане на батерията с капацитет 3000mAh. Честотната характеристика е 50 Hz - 20 kHz, а дизайнът е достатъчно елегантен, за да пасне във всяка стая и във всеки дом. Звукът е добре балансиран (60 W мощност), а чрез приложението Connect+ можете да навържете над 100 говорителя. Теглото е 2.06 кг.

Sony SRS-XB40
400 лв. 

Компактна колонка, която едновременно ще озвучи мощно неголяма стая, но и ще е важен център в забавата на открито. Разбира се, тук голямата пречка е по-сериозната цена, но срещу нея получавате отличен живот на батерията и добър звук, ориентиран към плътните ниски с функцията Extra Bass. Ако има нужда от още настроение, SRSXB40 свети в приятни цветове.

Google Home
350 лв.

Приятният и лесен достъп до бъдещето чрез виртуалния асистент Google Assistant. Умната колонка има пълна интеграция с Google Calendar, Maps и Chromecast, за да може да дава персонализирани отговори. Чрез него контролирате и други съвместими продукти от умния дом.

*Цените на продуктите в селекцията са осреднени или препоръчителни крайноклиентски към момента на редакционно приключване на материала.

Тагове: