Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Когато говорим за екрани, колкото са по-големи, толкова по-добре. Едва ли има нужда да обяснявам защо – съществуването на таблетите е достатъчна обосновка само по себе си. Замисляли ли сте се обаче кои са апликациите, които наистина се облагодетелстват от по-голямата площ? Разгледах какво предлага AppGallery и подбрах някои от най-популярните:

 

YouTube

Може би някои вече се досетиха, че няма как да не включа най-популярната безплатна платформа за видео съдържание, затова започвам от нея. Тук случаят е като при телевизорите - колкото е по-голям, толкова по-добре изглежда всичко, защото дори малките детайли стават забележими. Тук идва уточнението, че квадратичният екран на Huawei Mate X3 се различава като формат от повечето клипове, но пак предлага повече картина от стандартните смартфон дисплеи. Понеже е OLED панел, черните участъци отстрани са изцяло черни и не дразнят очите. Използвах YouTube като пример, но бих казал, че всички стрийминг платформи работят феноменално с Mate X3.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Spotify

Продължавайки тенденцията с апликации за свободното време, Spotify е една от най-популярните дестинации за любителите на музиката. Проблемът с мобилното приложение е, че няма как да събере всичко на едно място и трябва да скитаме из менютата, когато търсим определен плейлист, подкаст или, общо взето, каквото и да е. Версията за сгъваем екран наподобява много повече тази за десктоп, където има директен достъп до два пъти повече неща от заглавната страница. Освен това отляво има пълнометражен плеър, а не минимизирана версия. Разликата е още по-забележима, когато съпоставим как изглежда Spotify на cover дисплея и след това на основния дисплей.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Candy Crush Saga

Трябваше да включа поне една игра и мисля, че Candy Crush е един от най-добрите избори. Няма да говоря за това какво представлява самата игра, навярно повечето хора знаят - но защо избрах точно тази? Може би някое заглавие с впечатляващи графики като Asphalt 9 или Call of Duty изглежда като по-логичен вариант. Да, тук важи същата логика като при филмите и сериалите, но самият геймплей на Candy Crush е перфектен за големи екрани. С тяхна помощ по-лесно забелязвате кой бонбон да преместите, понеже сега всички изглеждат на преден план с увеличената площ. Ако не ми вярвате, вижте сами за какво става дума:

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Booking

Не може да съм единственият, който е зуумвал снимки на хотели и се е губил в многобройните отметки, докато намери правилните, нали? Е, кадрите в Booking вече са достатъчно големи, а опциите за отделните подменюта вече се виждат докрай, без да скролвам. Тук отново е валидна идеята, че Booking е само пример. Всяко приложение или сайт, който предлага голямо количество информация, обикновено я компресира в мобилните си версии и започва едно безкрайно търсене на желаните конфигурации. Вграденият календар в Booking, откъдето се избира продължителността на престоя, ми даде още една идея.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Calendar

Не използвам календара на телефона си ежедневно, по-скоро записвам важни събития от време на време, за да съм сигурен, че няма да ги забравя. Проблемът с мобилната версия са малките квадратчета, които стигат колкото да видиш първите 5 букви на първата дума. Екранът на Mate X3 също не може да побира цели изречения в тези полета, но точно под календара се намира аджендата за деня и там вече може много по-прегледно да преминете през задачите си за деня. Това е перфектно за хората, които разграфяват цялото си ежедневие и искат набързо да проверят какво следва.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Huawei Books

След каро преминахме през мултимедийното съдържание и музиката, ето че стигаме и до друго много популярно развлечение – книгите. Когато излезе първият Kindle през 2007, смартфоните все още бяха иновация и електронният четец беше направо с гигантски екран спрямо тях. В този случай отново важи правилото „колкото повече, толкова повече“, защото по-големият дисплей позволява по-големи шрифтове с по-малко или никакво скролване. Освен това, предвид че Huawei Mate X3 се отваря и затваря по подобие на книга, четенето на него се усеща някак естествено, когато е разтворен.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Microsoft Office

Ето че вече си говорим по работа. Целият Office пакет е в пъти по-лесен и удобен за използване на голям екран. Независимо дали работите с PowerPoint, Excel, Word, Mate X3 е верен помощник, където да редактирате или дори създавате файлове в движение. Навигирането е по-лесно, повече неща се побират на екрана и цялостно всичко е по-голямо. Освен за лична работа, ако трябва да представяте проекта си пред някого, по-големият дисплей прави нещата по-прегледни и по-достъпни. Представете си го почти като да работите с таблет, за такова ниво на удобство говорим. Разликата е, че този „таблет“ се побира в джоба ви и играе ролята и на телефон.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Zoom

Тук отново съм заложил на най-популярния избор, но всичко, което ще споделя относно употребата на Zoom, важи и за останалите платформи за видеоразговори (Microsoft Teams, Google Meet и т.н.). Лично за мен най-голямо удобство в този случай е опцията да се използва сгънато устройството. По този начин просто го слагам на бюрото и ефектът е същият като да се използва камерата на лаптоп. Само че тази камера е по-хубава и качеството е по-добро. Когато няма нужда да държите смартфона в ръка, много по-лесно може да съберете и още хора в кадъра. По-големият екран позволява да виждате и повече събеседници едновременно в Split Screen режима.

 *Сover дисплей

 *Основен екран

 

Вижте още: Huawei nova 11 Pro – nova модна икона (РЕВЮ)