Когато си купувате употребяван автомобил, рисковете са многобройни. Дори след като са извършени различни проверки, е напълно възможно проблемите да започнат броени часове след покупката. Ето защо някои предпочитат да си спестят всички потенциални главоболия и да пристъпят към купуването на чисто нов автомобил. Или поне на теория.  
За съжаление липсата на предишни собственици не означава липса на каквито и да е проблеми.  


Противно на повечето очаквания, след като новите автомобили излязат от поточната линия и преди да достигнат паркинга на съответния представител, има известно време. И през това време всичко е възможно. В действителност автомобилите, независимо от това дали са произведени в Европа, Азия или Северна Америка, се товарят в контейнери или транспортни кораби. Инциденти са възможни както по време на транспортирането, така и при преместването и съхранението им.  
Според специалисти имате пълното право да направите всички необходими прегледи, които бихте предприели при закупуването на употребяван автомобил. Ако това ви се вижда крайна мярка, е добре поне да огледате автомобила на дневна светлина, за да можете да видите всички дефекти по боята, джантите и/или тапицерията. 
Друг трик е, че водният блясък има способността да скрива несъвършенствата - особено ако автомобилът е бил наскоро почистен. Можете да помолите той да бъде подсушен. Във всички случаи е препоръчително да не бързате и да огледате напълно автомобила. 
Ако имате забележки, е добре те да бъдат описани в договора за продажба. Никога не приемайте устно обещание, което по-късно може да бъде оспорено. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Фотоапаратът Leica M11-P позволява на богати журналисти да се борят с дезинформацията