Шоколад, който няма да се разтопи и загуби формата си от топлината - това е най-новата разработка на лабораторията Cadbury. Новият продукт е термоустойчив и е предназначен за страните, в които е налице постоянна жега. Шоколадите от Cadbury може да седят на слънце до три часа, без да започнат да текат от опаковките си. Тайната на тази издържливост е в самият процес на изготвяне на лакомството.
Обикновено, след като от обикновеният шоколад се премахнат по-едрите парченца и шупли и се добави масло от какао той бива разливан веднага във формите. А термоустойчивият вариант преминава през допълнителна процедура на рафиниране, като от него се отделя захарта.
„Обикновено, в процеса на изготвяне ние нагряваме какаото до различни температури. Но сега това не е задължително. Излишните съставки може да се премахнат във финалният стадий, използвайки нашата технология. Това позволява на по-слабо развитите страни да минат без скъпото оборудване и да правят сами шоколад", заявяват от компанията Cadbury.
Вероятно обаче, новият шоколад няма да допадне на всички. Феновете на традиционния вкус със сигурност ще очакват той да започне да се топи в устата им. Но това едва ли ще се случи с термоустойчивия шоколад.