Нежен на допир

Клавиатурата на лаптопа е подобна на тези, използвани в нетбуците и ултратънките лаптопи Timeline на компанията. „Островните” клавиши са на достатъчна дистанция един от друг, за да можете да пишете бързо и удобно, без да има опасност да натиснете два едновременно, дори ако не гледате към тях. Реагират и на най-нежното докосване и създават усещане за лекота при по-дълга работа. Нъмпадът също е изключително удобен, а всички мултимедийни функции на лаптопа могат да се контролират с клавиатурни шорткъти. Корпусът е изработен от устойчива пластмаса, която е приятна на допир и намалява запотяването на китките, ако ги държите дълго време върху нея.


Всички комуникационни портове са разположени по профила на лаптопа, а не отзад, което би било доста неудобно. Acer Aspire 5755G е екипиран с кард рийдър, един USB 3.0 и два USB 2.0 слота, HDMI и VGA портове. Поддържаният Bluetooth също е със стандарт 3.0 (но поддържа и вече остаряващия 2.0), което прави лаптопа бърз и гъвкав при свързването с други устройства. Вградената за видеоразговори камера също е впечатляваща. Въпреки че максималната й резолюция е едва 1280х1024, тя е оптимизирана за работа при ниско осветление и може да записва 720р HD видео.


Създаден за забавление

Лаптопът е изграден около процесор Intel i5-2410 M, 4GB DDR3 оперативна памет и видеокарта GeForce GT540M. Така той спокойно се справя с всички Dx11 игри и HD филми, докато в същото време са включени други програми. Най-интересното в него е твърдият му диск. За първи път виждаме мобилен лаптоп с 1 TB HDD, а не както е в стандартния случай 750 GB или два по 500 GB. 10 от тях са запазени за Acer eRecovery Management, с който можете да възстановите компютъра си, ако, без да искате, го заразите с вирус и антивирусните програми вече не могат да помогнат или объркате драйверите му. Дисплеят също е впечатляващ. С формат 16:9 и резолюция 1366х768 (при 15.6 инча). Батерията е 6-клетъчна, но по производителност си съперничи с тези на ултралекия клас и дава до 4.5 часа живот на лаптопа.

 

 


Технически данни:
Intel I5 2410, 4GB DDR3, GeForce GT540M 1 GB, 1TB HDD, 15’ 1366x768 гланцов дисплей, ОС - Linux.

ДА: Изключителна производителност и много атрактивна цена. Лаптопът е идеален за забавление и ежедневна работа, освен това прилага стилния изглед на бизнес класа

НЕ: Linux като операционна система

МНЕНИЕ: Eдин от първите 15-инчови лаптопи с новия клас i5 процесори и за момента е един от най-добрите в класа си в съотношение цена/производителност.Тагове: