Хубавото на технологията е, че тя продължава да се развива. NVMe устройствата са добър пример за това – първите от първо поколение бяха скъпи и не толкова бързи спрямо актуалните им наследници. Сега пазарът е наводнен с толкова много NVMe устройства с различни спецификации от различни производители, че изборът може да е труден. Наистина SSD носителите са може би най-бързо развиващите се потребителски устройства на PC пазара, но с правилната информация човек може да се ориентира за това, което отговаря най-добре на нуждите и бюджета му.

Когато става въпрос за чиста производителност, едни от най-новите и най-добри продукти на конкурентна цена са вариантите PCIe Gen. 3. Разбира се, брандирането на Gen. 4 не е гаранция за невероятно бързи резултати в сравнителните показатели и реалната производителност. Бързината идва от комбинация от фактори, която включва контролера, модела на NAND Flash, DRAM, SLC кеш, интерфейс, фърмуер и др.

Adata Technology обяви пускането на пазара на изцяло нова серия SSD устройства, насочена към потребители с различни нужди и бюджет. Новата линия дискове идва под наименованието LEGEND и включва моделите LEGEND 740, 750 и 840, последният от които е съвместим и с PlayStation 5.

Конкретно Adata LEGEND 750 се явява пресечната точка на производителност и цена, съчетавайки основна функционалност за създателите на дигитално съдържание и онези, които държат на по-надеждните и бързи компоненти в системите си. Използвайки PCIe Gen3 x4 и NVMe 1.3, Adata LEGEND 750 осигурява стабилни и постижими скорости на четене и писане до 3500/3000 MB на секунда. Неговият M.2 2280 стандарт поддържа най-новите платформи на Intel и AMD, включително настолни компютри и лаптопи. Снабден с SLC кеширане и Host Memory Buffer технология за гладка производителност, дискът достига 480K/260K IOPS като максимални 4К скорости на четене и писане на случайни обеми данни, така че колкото и да е натоварващ, мултитаскингът няма да е проблем. На свой ред охлаждането под формата на елегантен радиатор сваля температурата с 15 процента за оптимално представяне и стабилност.

Визуално дизайнът на Adata LEGEND 750 е минималистичен, но с открояващ се кралско син цвят и бронзови ръбове. Размерите на диска са 80 x 22 x 3.13 mm (с радиатор), 80 x 22 x 2.15 mm (с изключение на радиатора), което е стандартно за NVMe. Инсталацията не е трудна.

Дискът ползва AES 256-битово криптиране, за да запази сигурността и трансфера на съхраняваните на него данни. В допълнение цялата серия SSD дискове на LEGEND е тествана на натоварване и живот на компонентите. За да сте спокойни за вложението си, устройствата се предлагат с 5-годишна гаранция.

Така ако търсите вариант за ъпгрейд на вашия SSD диск в десктоп или лаптоп конфигурацията си, който покрива всички основни нужди и не е прекалено скъп, Adata LEGEND 750 със сигурност заслужава вашето внимание.

Само сега имате възможност да спечелите Adata LEGEND 750 в нашия пролетен giveaway. Вижте как да участвате тук 

Снимки: Adata

Тагове: