Наскоро имахме възможност да се запознаем с няколко нови продукта от актуализирания каталог на „ВАЛИ Компютърс“. Четири от тях ни направиха силно впечатление, тъй като става дума или за оригинални хрумвания без алтернативи, или за добре изпипани хибриди. В настоящия материал ще ги разгледаме накратко.

Започваме с...

 

Hannspree Micro PC

Обикновено свързваме тази марка с модерни монитори и таблети. Но компанията е създала и пълноценен ултракомпактен персонален компютър, който, за да не бъдем голословни, е с размери 110 х 38 х 10 мм и тегло от… изумителните 38 грама. Какво получавате от тази джаджа с габарити, които са приблизително като тези на стандартна флашка?

Говорим за истински компютър с предварително инсталирана операционна система Windows 8.1 и хардуер, включващ четириядрен процесор Intel Atom Z3735F (1.83 GHz), 2 GB оперативна памет и 32 GB памет за съхранение на данни. Всъщност използваемата памет е около 25 GB, тъй като фабричният софтуер заема останалите, но джаджата разполага със слот за microSD карти и USB интерфейс за разширение на мястото за съхранение на вашите файлове. Поддържаните безжични стандарти са Wi-Fi b/g/n и Bluetooth 4.0. В комплекта са включени HDMI кабел за връзка с различни дисплеи и разбира се – зарядно.

За какво можете да използвате една такава машинка? Зависи какви са индивидуалните ви потребности. Важното е, че Hannspree Micro PC може да превърне почти всеки дисплей в Windows-базирана All-in-One машина с много добра производителност.

Kingston DataTraveler Locker

е точно това, което подсказва името му: флаш памет и ключ за хардуерно заключване, съчетани в една джаджа. Освен че изглежда доста стилно с нейния дизайн и цвят тъмно сив металик, тя предлага и малко повече от стандартното.

Като флашка, разполагате с капацитет 8 GB. Поддържа се бърз USB 3.0 трансфер на данните.

Като използвате хардуерния ключ, си осигурявате спокойствие, че никой няма да злоупотребява с неоторизиран достъп, да речем, до мобилния ви компютър.

 

MobileCinema i60 за iPhone 5/6

Компактният pico проектор се свързва с iPhone 5, 5S или 6, сякаш е негов калъф, като разширява възможностите му по интересен и практичен начин. Устройството прожектира мултимедия, съхранявана от телефона или стриймвана чрез него. Максималният диагонал на картината е 150 сантиметра, равняващи се приблизително на образа от 60-инчов телевизор.

RGB LED прожекторът е с яркост 70 лумена. DLP чипът, какъвто се използва и в по-големите кино проектори, осигурява наситени цветове и добро контрастно съотношение. Чрез HDMI можете да свързвате и други плейъри.


ProjectorCam C25

Full HD видеокамера с вграден DLP pico проектор. Това означава, че можете да правите клипове или статични изображения и мигновено след това да ги показвате на стената с диагонал до 125 см (50”).

Самата видеокамера позволява 10-кратно оптично увеличение на картината. Композирането и фокусирането е улеснено от 3-инчовия сензорен LCD дисплей.

Допълнителна информация за наличности, цени и очаквани доставки можете да намерите на сайта на „ВАЛИ Компютърс“.