Когато помислим за геймърски аксесоари, обикновено в съзнанието ни изникват образи за качествени продукти на високи цени. В повечето случаи тази представа може да има своите солидни основания, но понякога се натъкваме на любопитни изключения, които заслужават да се разгледат. Едно от тях е хедсетът Siberia Raw Prism на SteelSeries, предоставен ни за тест от българския дистрибутор „ВАЛИ Компютърс“. Трицифрена цена за такъв аксесор не е малка сама по себе си, но трябва да се има предвид какво предлага продуктът. А той идва с възможности, които, ако бяха дело на друг производител, може би щяха да са двойно по-скъпи.

 

„Дишащи“ възглавнички

Удобството на едни слушалки е точно толкова важно, колкото и техническите им показатели. Хубавото при Siberia Raw Prism е, че възглавничките, изработени от приятна на допир материя, покриват изцяло ушната мида и не създават дискомфорт при продължителна употреба. Затоплянето, изпотяването и зачервяването на кожата са невъзможни заради „дишащия“ текстил, който е и с много добри шумоизолационни качества. В корпуса на лявата слушалка дискретно е разположен микрофонът.

 

Персоналните настройки

Включвате хедсета в USB порт и можете да го използвате. За да се насладите на мощния и чист звук, не са задължителни никакви настройки. Но в случай че искате да направите профили за даден тип музика или за конкретна игра, можете да свалите безплатния софтуер SteelSeries Engine 3. Той ще е полезен и за...

 

Оцветяването на музиката

На снимката горе виждате LED светлини по тялото на слушалките – в оттенък на оранжевото. Но SteelSeries Engine 3 позволява да избирате измежду над 16 милиона цвята. Ако не държите на фиксиран цвят, можете да създавате и ефекти за динамичен преход от една тоналност към друга.

Безценна е опцията да записвате направените настройки в „облака“ на SteelSeries, за да е лесно възстановяването им при нужда. Сред плюсовете на хедсета се нарежда и лесното заглушаване на микрофона – с лек натиск по лявата камера на слушалките. Единственият недостатък на Siberia Raw Prism е липсата на контролен механизъм за звука директно от кабела. За сметка на това, USB интерфейсът прави хедсета еднакво подходящ за настолни и преносими компютри, но и за игрови конзоли като PlayStation.

Технически характеристики:
Слушалки
• Честотен обхват: 20–20 000 Hz
• Импеданс: 32 Ohm
• Чувствителност: 94 dB
• Кабел: 1.5 м
• Интерфейс: USB
Микрофон
• Честотен обхват: 50–16 000 Hz
• Тип: омнипосочен
• Чувствителност: 38 dB

Актуална цена и подробности на сайта на „ВАЛИ Компютърс“.