В днешно време, когато почти всеки, работещ с компютър в офиса, е принуден поне временно да изпълнява задълженията си в домашни условия, е задължително да разполагаме със стабилна и сигурна интернет връзка. Разбира се, повечето потребители избират да ползват удобството на безжичната връзка, която дава свобода и мобилност да вършим своята дейност от всяко място по всяко време. И когато говорим за безжична свързаност, винаги опираме до избора на подходящия рутер, който освен бърз интернет и сигурна връзка да може да ни предложи и още нещо. Днес ще ви представим новия модел на Tenda – AC19 AC2100 WL GB, който е специално проектиран да осигури високоскоростен достъп до интернет в домашни условия. И най-важното – вече го има и на българския пазар.

 

Гига е по добре от мега, говорейки за скорост

Колкото повече, толкова повече, бе казал един световноизвестен герой от любма детска книжка. Да, за голяма част от потребителите на интернет 300-мегабитовата скорост, която предоставят множеството рутери, представяни на пазара в момента, изглежда като предостатъчна, но с навлизането в 5G ерата и все по-лакомите откъм скорост на интернет приложения и услуги рутерите с възможност за гигабитова връзка набират огромна популярност. Такъв модел е и Tenda AC19 AC2100 WL GB, който поддържа технологията 802.11ac wave2, осигурявайки сумарно скорост на Wi-Fi връзката до 2033 Mbps (при настройка на 2.4 GHz скоростта е 300 Mbps, докато при честота от 5 GHz тя достига 1733 Mbps). Необходима ли е толкова висока скорост? Отговорът е – да, най-вече заради това, че вече ще може да се възползвате от оптималната производителност на оптичната свързаност.

 

Покритие във всяка точка

Доскоро, за да осигурите сигурна връзка не само в стаята, където се намира рутерът, но и в другите части на къщата или апартамента, бе необходимо да свържете още един или два рутера или безжични усилватели. Новият рутер на Tenda използва новата 4x4 MU-MIMO технология в диапазона от 5 GHz лента, като по тази причина осигурява по-широко Wi-Fi покритие, както и далеч по-висока скорост от обикновените рутери, разчитащи на 3x3 MU-MIMO технологията. AC19 е оборудван с гигабитови портове и поддържа до 1000 Mbps честотна лента. За стабилната връзка се грижат четири 6-децибелови външни антени, което позволява висока производителност и възможност за проникване на сигнала дори и през дебели стени.

Някои допълнителни екстри  

Когато споменахме, че освен бърза и стабилна връзка рутерът предлага и допълнителни екстри, не говорим празни приказки – моделът освен всичко, което се очаква от един съвременен рутер, предоставя и възможност за споделяне на мултимедийни файлове директно чрез USB. На по-напредналите в материята дава възможност и за създаване и настройка на локален FTP сървър, в случай че свържете подходящ твърд диск. Друга опция, която е в крак с времето, е поддържането на IPv6 стандарта, което от своя страна води до намаляване на времето, необходимо за предаване на данните, свеждайки до минимум прекъсването и лагването, когато играете на някоя динамична онлайн игра.
Tenda AC19 AC2100 WL се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 100 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранционен период. Така че ако е време да „пенсионирате“ стария рутер и си търсите достъпен и качествен модел, не му мислете много – ще си спестите не само пари, но и времето да обикаляте по магазините.

Вижте още: Задава се новият феноменален ъпгрейд на Wi-Fi (ВИДЕО)