Приключи пресконференцията на Canon в рамките на фото-видеографското изложение Photokina, провеждано в Кьолн. Както се очакваше, сред най-очакваните нови продукти на компанията беше DSLR, който съчетава богат набор от възможности с атрактивна цена. Тазгодишното олицетворение на тази философия е новообявеният Canon EOS 7D Mark II.

Тялото на DSLR-а е изработено от подсилено магнезиево тяло, в което са скрити 20.2 MP APS-C CMOS сензор и два процесора DIGIC 6. И като се казва, че са „скрити“, се разбира, че корпусът осигурява надеждна защита от прах, влага и други неблагоприятни атмосферни условия.

Сред ключовите характеристики

на фотоапарата се нареждат още светлочувствителност до ISO 16,000, която може да се разширява до ISO 51,600 - както за статичните изображения, така и за видеото. Автофокусната система е 65-точкова All Cross-Type, а новата система за измерване на светлина разчита на 150,000 пиксела, разпределени в 252 зони. Canon EOS 7D Mark II се възползва и от първокласната технология EOS iTR (Intelligent Tracking and Recognition), за пръв път въведена в DSLR-а EOS-1D X. Тя позволява на фотоапара да разпознава обекти и хора по техните лицеви характеристики и чрез детекция на цветовете.

EOS 7D Mark II прави серийни снимки със скорост до 10 кадъра в секунда, като буферът е пригоден за до 31 изображения в RAW формат или до 1,090 JPEG изображения с най-големия им възможен размер. Гарантираната издръжливост на спусъка е до 200,000 цикъла, което е с 33% повече спрямо тази на предходния модел от серията EOS 7D. Наред с това, фотоапаратът включва новото поколение на уникалната за Canon технология Dual Pixel CMOS AF (DAF), ускоряваща фокусирането и при най-неблагоприятно осветените сцени.

Фото- и видеографите ще оценят

подобрените ръчни настройки, сред които за улеснение е вграден интервалометър и bulb-таймер. С лекота можете да засенемате time-lapse материали и такива с дълга експозиция - фойерверки, звездни пейзажи, изгреви и др.Визьорът Intelligent Viewfinder осигурява приблизително 100% покритие на кадъра и пълен контрол върху основните и разширените настройки. 3-инчовият дисплей Clear View II LCD е с резолюция 1,040,000 точки. Сред екстрите на фотоапарата е GPS приемник, носещ данни за универсалните координати, георграфската дължина и ширина, елевацията, посоката на камерата - всичко това в реално време. EOS 7D Mark II разполага още с изскачаща светкавица, двоен слот за карти памет тип SD/SDHC/SDXC и CF, както и USB 3.0 порт.

Новият фотоапарат на Canon записва 1080p или 720p видео при скорост до 60 кадъра в секунда. Можете да избирате между форматите MOV и MP4. Наличният mini HDMI порт служи и за запис на некомпресирано Full HD видео на външни рекордери. Китовият обектив е EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS е от линията STM (Stepping Motor) на Canon и се отличава с изключително безшумна механика. Заради това можете да се доверите на звука, осигуряван от вградения в тялото микрофон. Разбира се, ако желаете, можете да ползвате и външни аксесоари.

Пусковата дата на фотоапарата

е насрочена за ноември тази година. Цената на тялото ще е $1,799, а тази в комплект с гореспомания обектив ще е $2,149.

Тагове: