Прехвърляйте снимки по въздуха с новите фотоапарати на Canon

Хит в пролетната колекция фотоапарати на Canon са моделите с безжична свързаност. Canon IXUS 240 HS и Canon IXUS 510 HS, които са ярките представители на предложенията с Wi-Fi връзка, предлагат разнообразни опции за споделяне на заснетите снимки и видео към смартфони, таблети или директно към социалните мрежи.


Мигновено споделени образи

Wi-Fi споделянето е мечтата на всеки, който прави снимки и видео именно с цел споделяне на своя свят и емоции, колкото може по-близо до мига на заснемането им. Що се отнася до Wi-FI обаче, Canon IXUS 240 HS и IXUS 510 HS доскоро бяха съвместими само с продуктите на Apple с iOS 4.3 и нагоре, като за целта трябваше да качите и приложението Canon Camera Window. Устройствата на Apple не могат да възпроизвеждат Full HD 1080p, но поддържат всички други формати и можете да използвате смартфоните и таблетите за качване на Full HD филмчетата онлайн. Тези ограничения скоро ще отпаднат и продуктите на Canon ще станат съвместими и с мобилни устройства под  Android. Сега можете да ги използвате с всяка техника, съвместима с Wi-Fi Аd hoc. Поддържат се обществени хот спотове, в кафенета и на летищата, стига да не се налага логин през уеб браузър.

Скоро ще можете да споделяте снимки и видео с всяко устройство, поддържащо Wi-Fi Ad hoc - в кафенета, летища и на много други места.


Бързината носи комфорт

С фотоапаратите IXUS 240 HS и IXUS 510 HS можете да изпращате до 50 снимки наведнъж. Предвидена е и опция за автоматично преоразмеряване на снимките, супер ценна, предвид факта, че рядко се налага да споделяме огромните изображения с пълна резолюция.

Поддържа се и безжичен трансфер на HD видео, ако записът на клипа е в рамките на 2 минути. С приложението Canon Camera Window за мобилни устройства ще можете да качвате филмчетата направо във Facebook или YouTube, като имате възможност да добавяте коментари към всеки файл, докато трае трансферът.


Canon IXUS 510 HS  вече е тук

Това е първият компактен фотоапарат на Canon с Wi-Fi възможности, който може да се намери на нашия пазар. Тънкото му метално тяло се предлага в различни свежи разцветки. Идва още с новия 10.1 MP CMOS сензор с висока светлочувствителност и процесор DIGIC 5. Не е пропусната и HS системата, гарантираща страхотни снимки дори в сцени със слабо или изкуствено осветление. Широкоъгълният обектив позволява 12-кратно оптично приближение, включително по време на запис на видео. С помощта на IXUS 510 HS можете да създавате Full HD 1080p клипове при 24 кадъра/секунда и със стерео звук.

Задната част на IXUS 510 HS почти изцяло е заета от огромен сензорен дисплей за удобно фокусиране и снимане.

Екстрите

Задната част на фотоапарата представлява голям сензорен дисплей с диагонал 8 сантиметра (3.2”), който освен за навигация в менютата може да се използва за фокусиране в избрана част от сцената, както и като заместител на механичния спусък за снимане. IXUS 510 HS има режим SmartAuto за автоматичен избор между 58 настройки за снимки и 21 за видео, всяка от които оптимална за конкретни условия.

Както подсказва името на технологията Face ID, лицата на приятелите и роднините ви винаги ще са на фокус – машинката запаметява до 12 лица. Завръщат се невероятните режими за заснемане на видео при особено високи скорости, които при нормален плейбек позволяват да гледате супер плавни движения на забавен каданс. Movie Digest (720p) е името на екстрата, при която към всяка снимка се записва кратък HD клип, чрез който споменът става още по-жив.ДАННИ: 10.1 MP матрица; 12-кратен зум; HS система; Wi-Fi; 3.2” дисплей; Full HD видео; HDMI;

ДА: Метално тяло

НЕ: Без поддръжка на публични Wi-Fi хотспотове

МНЕНИЕ: Прави обещаното - отървава ви от кабелите!


 

 

Тагове: