Alienware AW3420DW е монитор, от който не можеш да откъснеш очи, откъдето и да го гледаш. А причините за това са много – той съчетава бързина на матрицата, огромна площ на екрана, страхотна точност за цветовете на професионално ниво и, разбира се, феноменален дизайн, с който тази марка е известна.

 

ИГРАТА ТАКАВА, КАКВАТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ

 

Често при избора на гейминг монитор се правят компромиси с цветовото представяне или максимално възможните странични ъгли на виждане. Това се прави в името на други геймърски екстри като високата честота на опресняване или бюджета. Но в този модел на Alienware просто няма компромиси. Извитият 34-инчов IPS панел с Nano Color технология позволява комфортна игра не само на голяма площ, но и със завидна цветова точност – 98% DCI-P3 (професионална цветова гама с по-голям обхват от sRGB), 134.5% sRGB и над 1 милиард цвята! Времето за реакция на матрицата е едва 2 ms, а честотата на опресняване – 120 Hz. Ъгълът на виждане достига 178° (вертикално и хоризонтално), а яркостта – 350 cd/m².

Да, няма как да пропуснем и факта, че разделителната способност на екрана е закована на цели 3440 x 1440 пиксела в съотношение 21:9, а извънземно извитият дисплей намалява нуждата от излишно движение на очите, подобрявайки фокуса по време на игра. Налице е и задължителната за всеки истински геймър G-Sync синхронизация за по-гладко вървяща картина, без насичане и накъсване, когато използвате графични процесори на NVIDIA.

 

ДИЗАЙН, ПРИКОВАВАЩ ПОГЛЕДА

 

Смел, минималистичен, изваян, футуристичен, извънземен – това са само част от думите, с които може да се опише изключително красивият дизайн на Alienware AW3420DW. Неговата архитектура дава възможност за регулиране на височината, позволява бърз достъп до портовете и скрива доста добре кабелите в стойката. А като стана дума за портове и кабели, трябва да споделим, че долната част на монитора предлага наистина богат избор. Мониторът може да се свърже с HDMI или DisplayPort, като разполага и с цели 4 USB порта (3.1 Gen 1), един от които дори поддържа Power Charging – за да не хабите зарядното на телефона си. На гърба му ще намерите задължителния VESA интерфейс за поставяне на стена.

AlienFX пък е осветителна система, с която да персонализирате напълно своето гейминг изживяване. Ефектите на RGB системата са директно свързани със случващото се на екрана, но могат да бъдат нагласени и по различен начин. Четирите осветителни зони са независими една от друга и в комбинация с AlienFX дават практически безкрайни опции за персонализация. Какво още чакате? Натискайте бутона Start!

Снимки: Dell